Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg den 17 september 2009

Av Tant Grön - 17 september 2009 08:33

Ja, det är riktigt ruskigt att höra att varje dygn finns det 750 000 (sjuhundrafemtio TUSEN) personer som söker eller distrubierar barnporr på nätet! Antalet barnporrbilder ökar och barnen blir utsatt för allt grövre övergrepp plus att barnen blir allt yngre. Varje dag tillkommer 200 nya foton på barn som blir utsatta för övergrepp. Barnporr har blivit en jätteindustri som omsätter stora pengar.


Man kanske kan tycka att "titta på bilder" är väl inte så farligt, men den som tittar begår också övergrepp eftersom barnen på bilderna finns på riktigt och har blivit våldtagna PÅ RIKTIGT!


Dessutom läser man ju då och då om män som åker dit för att ha utnyttjat barn, ofta närstående och inte på andra sidan jordklotet heller utan HÄR och NU! Straffen är ofta några års fängelse och lite skadestånd - för att ha påverkat ett barns liv för alltid!


Jämföras kan med kvinnorna som blev straffade för att de hade byxor på sig, var det nu var (Iran?Irak?)! Eller straffen för ekonomiska brott... eller nåt annat som känns ganska "oskyldigt" jämfört med att våldta barn, dessutom yngre och yngre barn, medan man fotar/filmar, sen skickar runt bilderna/filmerna på nätet och dessutom gör pengar på det! Har såna människor nåt existensberättingande alls? Oavsett anledning till varför man "blir" pedofil finns det inga ursäkter, tycker jag - det finns säkert förklaringar, men inga ursäkter.


Nåt annat jag har funderat på när det gäller offren - får dom den hjälp dom behöver efter ett övergrepp? Det känns många gånger som att det är förövaren som får terapi för sitt beteende, men vad får offret? Får dom all den hjälp dom behöver?


Läste om kopplerihärvan i Sthlm där äldre män utnyttjat unga tjejer i delvis väldigt våldsamma gangbangs bl a och att dom här männen sökt hjälp för sitt sexmissbruk. Alltså, är det så dags? Hade dom inte bättre vett innan och insåg vad dom höll på med? Känns j-ligt intelligensbefriat. Inte känner dom nån ånger gentemot tjejerna heller, enbart mot sig själva för att dom åkt dit! Vuxna män som på allvar trodde att dessa unga tjejer verkligen ville bli våldtagna och misshandlade av flera män samtidigt - är det inte totalt sanslöst så säj? Ja, man kan ju tappa tron på mänskligheten för mindre... Inte var det män i dom lägre samhällskikten heller utan höga chefer, Scoutledare (!!!) osv. (Fällande dom blev det/090928)


Och det mest frustrerande av allt: vad kan man göra? Vad kan man göra för att förhindra att det händer, vad kan man göra för att hjälpa barn som blivit utsatta, vad kan man göra??? Internetleverantörer kan säkert göra en hel del, men det kräver ju att man verkligen lägger stor vikt vid såna här brott. Det måste ju för det första bli olagligt att TITTA på barnporrbilder, det är det inte idag. Tyvärr lär man inte få bukt med skiten, men för varje barn man kan rädda från att bli utsatt går man ju ändå åt rätt håll. Högre straff för barnporr, även för dom som enbart tittar på bilder, tycker jag borde vara en självklarhet! Krav på att offren ska få maximal hjälp - förövaren är väl utan återvändo för det mesta, tyvärr. Och att man som medmänniska vågar anmäla när man misstänker nåt eller vet att nåt pågår! Det grasserar ju en hel del på nätet som man säkert skulle kunna anmäla som privatperson... men ofta väljer man att låta bli.


Det är naturligtvis ett hemskt ämne som man värjer sig för - det är svårt att ens tänka tanken att barn blir utsatta för sexuella övergrepp! Men det händer, hela tiden och folk gör sig pengar på det! Eller gör det för egen egoistisk njutning utan hänsyn till hur barnet påverkas av det... Det är svårt att känna empati för förövarna, eller hur?


F ö leder Sverige när det gäller antalet våldtäker i Europa! Inget att vara speciellt stolt över, eller hur?


Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards