Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Presentation

URL:    http://agronomefilosofa.bloggplatsen.se
Registrerad:    2008-03-21 09:27
Senast inloggad:    2021-09-26 20:56
Bloggtitel:    Tant Grön filosoferar över ditt å datt!
Förnamn:    Tant
Efternamn:    Grön
Län:    Västernorrlands län
Kommun:    Sundsvall
Ort:    Alnö
Intressen:    Allt mellan himmel å hav!

Min vapendragare Åskar (Pandikkis Zuper Hero) är en Tibetansk Spaniel och en helt underbar individ. Rasen sägs vara den mest kattlika hundrasen och det passar mig perfekt eftersom jag är väldigt förtjust i katter. Är även engagerad i Svensk Specialklubb för Tibetansk Spaniel SSTS, som redaktör för medlemstidningen Tibetansk Spaniel Nytt, tillsammans med Åskars uppfödare som är gammal i gården när det gäller Tibetansk Spaniel och även tibbeklubben. 

Mina intressen varierar en del, men ett stort intresse som varat länge är att släktforska. Har hållit på med detta sen 1990 till och från och forskar ibland även åt andra. Har även hållit på att regga oäkta barn i Skåne i några år nu, det gör jag för Skånes Genealogiska förening.
Jag har en ganska stor utredning om släkten Domeij som härstammar från Nordingrå och Domsjö, Själevad. Det finns även några fler Domeij-grenar som inte länkar till min egen gren.
I övrigt har jag mina rötter i Anundsjö, Skorped, Sidensjö och Uppland i det stora hela. Släktnamn förutom Domeij är Ulin, Berglund, Forsén och Norlin.
Har nu även gjort en mtDNA-test dvs på min raka mödernelinje och fått veta att min haplogrupp är T2b11. 

Mitt politiska intresse har dalat på senare år - jag har i princip inget förtroende för något parti som det är just nu. Däremot tror jag på medmänsklighet, högre frekvenser, mitt inre jag och att mänskligheten är i en uppstigningsfas, även om man inte kan tro det. Har en livsfilosofi: jag kan inte kontrollera det som händer omkring mig, endast det som händer inom mig. Även om man tycker att man kan kontrollera omgivningen, så är det i så fall till väldigt liten del - det mesta händer inom oss, oavsett vi förstår det eller inte. 

Jag är inte intresserad av sport, har ingen TV sen lång tid tillbaka, läser inte tidningar eller lyssnar på nyheter. Det som jag behöver veta får jag reda på ändå. På senare år har min spirituella sida utvecklats en hel del, den har alltid funnits men det har varit för mycket annat runt omkring att jag inte tagit mig tid till den. Men nu som pensionär gör vad jag vill med min tid, pengarna kommer in utan att jag behöver vare sig jobba eller tampas med arbetsförmedlingen och det är verkligen något jag uppskattar idag. Mina barn är vuxna, jag har fem barnbarn som är underbara och min dotter och jag har ett fantastiskt gott förhållande - kan det bli så mycket bättre? Inte i min värld, i alla fall. 

Hoppas att du ska finna något intressant på min blogg. Kommentera gärna mina inlägg om du känner för det! Ställ gärna en fråga om du undrar över nåt...


  Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se