Tant Grön och tibben Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Senaste inläggen

Av Tant Grön - Tisdag 11 maj 15:52

Många upptäcker att de får högre kolesterol när de går över till keto och blir oroliga över det. Själv kollar jag inte sånt, men många går ju regelbundet till läkare för olika kontroller och då kan det visa sig att kolestrolet är högt och läkaren anser att man ska ta medicin för att sänka det. Men enligt många är statiner det värsta man kan stoppa i sig i medicinväg och jag känner några som blivit jättedåliga när de har tagit statiner. Skräcken för kolesterol är fruktansvärt överdriven - vi behöver kolesterol för många funktioner i kroppen och våra kroppar bildar själv en hel del kolesterol just för att vi faktiskt behöver det. 


Men när det gäller att kolesterolvärdet kan öka när man går ner i vikt dvs tappar fett, har Dr Eric Berg en bra och lättförståelig video om det - naturligtvis! Så kolla gärna på den i länken nedan.


  


   Därför höjs kolesterolvärdet

 

 

Av Tant Grön - Måndag 10 maj 11:04

"Under våren och sommaren kommer Covid-19-fallen att minska betydligt och många smittade kommer att få väldigt lindriga eller inga symtom alls. Den så kallade ”tredje vågen” kan mycket väl bli den sista vågen. Och detta har inget med massvaccinationerna att göra. Istället handlar det om ett virus naturliga cykel – se spanska sjukan och ryska snuvan som två exempel – och om den enda universalmedicin som faktiskt skyddar mot Covid-19 och är både naturlig och gratis!"


  


   Det finns en universalmedicin mot Covid-19


 

Av Tant Grön - Måndag 10 maj 05:43

"Svenska media menar att världen måste minska mängden koldioxid i atmosfären. De tror att mer koldioxid skulle farligt värma atmosfären. Det är en missuppfattning. Tvärtom behöver världen mer koldioxid i atmosfären. Koldioxid är nämligen växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre."

 

Ja, det är olika bud minsann och det är inte lätt att veta vad som är sant och falskt. Många har ju en tendens att tro blint på den offentliga informationen, men vi vet ju att man inte kan vara helt säker på att den är sann - det får vi bevis för ständigt och jämt. Och de som anser att den 'godkända' informationen är falsk blir ofta kallade klimatförnekare, istället för att man tar diskussionen och det i sig säjer en hel del, plus att man kan se det som härskarteknik. Det är illa när man inte kan diskutera olika synpunkter och fakta pga att de inte stämmer med det vedertagna, det är väldigt lågfrekvent beteende, som jag ser det. 

Läs mer i länken nedan   

 

   Världen behöver mer koldioxid!

 

 

Av Tant Grön - Söndag 9 maj 18:44

"Ingemar Ljungqvist betonar att det var en historisk dag 1914 då förstamajdemonstrationen samlade 50,000 personer i ett dåtida Sverige med en befolkningsmängd på drygt 5 miljoner människor, ungefär hälften så stor som i dag. Då var det hungern som drev folk till demonstrationståget, säger Ljungqvist, som menar att i år handlar demonstrationen om frihet, sanning och folkstyre. Idag har vi grader av demokrati, anser han."

 

Ja, det är andra tider nu men det finns alltid nåt att demostrera för på 1 Maj, idag är det dock annat än hunger som driver på demonstrationsviljan, eller man kan ju kalla det för hunger efter frihet och sanning. 

 

  

 

   Vilka är det som styr? 

 

Av Tant Grön - Söndag 9 maj 09:21

En påminnelse om ett av mina kloka ord som jag skrev för 13 år sen, dök upp idag och jag återpostar det eftersom jag fortfarande tycker att det är väldigt kloka ord!   


Veckans ordspråk: 

Den som alltid talar sanning behöver inte ha så bra minne!!

 

 

Av Tant Grön - Söndag 9 maj 06:40

Som jag säkert har sagt förut så ändrade jag min kost för 2½ år sen. Jag hade då ätit enligt LCHF sen 2008 och blivit av med sockersuget samt även slutat röka helt utan ansträngning. Men det där med vikten var segare. När jag tio år senare fick tips om att kolla på Dr Eric Berg på YouTube ändrades allt tack vare att jag förstod detta med hur insulin fungerar. 


Dr Bergs videor

Jag har sen dess tittat på hans videor varje dag - han brukar lägga upp två video per dag, ibland en video - och jag lär mig nåt nytt hela tiden. Han tar upp alla möjliga ämnen och kopplar det till kosten och olika näringsämnen. Varje fredag kl 17 svensk tid har han även en live dit människor kan ringa in och ställa frågor och även ställa frågor i chatten. För det mesta brukar jag titta på liven, men ibland kan jag inte eller missar och då tittar jag i efterhand. Tidigare såg man inte de som ringde in, men i senaste liven var det nya tag: nu ser man den som ringer. Men upplägget i övrigt är detsamma som förut. 


Han finns numera även på Odysee eftersom YT är instabilt på så sätt att många stängs av om informationen som de framför inte är 'godkänd' - det har hänt väldigt många på senare tid - så jag anar att han vill säkra sina videor. 


LCHF kontra keto

Hans kostråd handlar om keto och fasta (periodisk och längre) samt om att äta en hälsosam variant av keto. Keto kan man säja är ett snäpp striktare än LCHF när det gäller kolhydrater och även när det gäller fettet. Inom LCHF menar man att man kan äta obegränsat med fett medan Dr Bergs fettråd är att man inte ska vara 'rädd' för fett men inte heller äta väldigt mycket av det. Istället för att tillsätta en massa fett i maten menar han att det är bättre att äta mat som är naturligt fet, både vad gäller kött och annat. Om man äter väldigt mycket fett via maten kan det vara svårt att gå ner i vikt, om det är det man vill, eftersom kroppen då kommer att använda detta fett som bränsle istället för att använda det fett som finns i kroppens fettceller. Han anser också att man inte ska äta allt för mycket protein eftersom det omvandlas till glucos i kroppen och om man då äter mycket protein kan det ge onödigt höga insulinpåslag. 


Min egen erfarenhet

Min kost sen 2½ år tillbaka är alltså keto och fasta. Jag äter för det mesta en gång om dagen och fastar då rätt så många timmar varje dygn. Utöver det har jag gjort längre perioder av fasta, det längsta än så länge är upp till en vecka. Under de första ca 8-9 månaderna gick jag ner över 20 kilo utan ansträngning: det liksom bara 'rann' av mig. Jag var väldigt strikt på kolhydrater från början och började tidigt att äta en gång om dagen sk OMAD. Efter ca fem månader vägde jag mig för första gången och då hade jag gått ner 18 kilo och efter ytterligare några månader vägde jag mig igen och då hade jag totalt gått ner drygt 20 kilo. I storlek hade jag krympt mellan fem och sex storlekar: sex storlekar i midjan, fem storlekar på övriga kroppen. 
Jag har inte vägt mig regelbundet eftersom jag inte har nån våg, däremot mätte jag mig regelbundet och många gånger är det så att måttbandet säjer mer än vågen. Om man äter tillräckligt av fett och protein och näring överlag tappar man inte muskelmassa utan snarare tvärtom och muskler väger mer än fett, därför kan man bli lurad av vågen men aldrig av måttbandet. 


Get healthy to loose weight

Det som är bra med Eric Berg är att han förespråkar hälsa främst: get healthy to loose weight, som han säjer. Om kroppen får de verktyg som behövs för att bli frisk och kry så rasar överflödiga kilon helt automatiskt. Och ett sätt är att inte äta stup i kvarten - det ger ständiga insulinpåslag och ställer till en massa elände i kroppe:, insulinrestistans som i  slutänden kan orsaka diabeter typ 2, men även andra sjukdomstillstånd. Och det var detta med insulinet som blev min väckarklocka: oavsett vad man äter (jag åt ju bra mat redan) så är det inte bra att äta för ofta under dagen. Många äter ju 6-7 ggr per dag med tre mål mat, mellanmål och kvällsfika plus kanske godis, läsk, div drycker och glass däremellan. 


Inte enbart viktnedgång

Förutom detta har jag även blivit av med diverse kroppskrämpor som värk, hjärtklappning, pollenallergi och lite annat smått och gott som jag numera nästan har glömt att jag någonsin haft problem med. Så min 'ketoresa' har varit väldigt bra och det känns extra bra att ha förbättrat hälsan på äldre dar, vilket jag vet att många gör när de ändrar sin kost och skippar en massa skräpmat och annat som verkligen inte tillför våra kroppar något av värde, så att säja. Tyvärr är det allt för många som fortsätter att äta näringsmässigt usel mat och faktiskt äter på sig diverser sjukdomar. 


Så jag rekommenderar alla att ta en titt på hans kanal! Det är väldigt många som blivit hjälpta genom att följa hans kostråd och det känns numera som att han anses som en guru inom området. Det finns andra som förespråkar keto/fasta, men jag tycker att det är få som är så bred i sin kunskap som Eric Berg och som är så varierad i sitt informationsupplägg. 


Kan säja att även min Tibbe äter keto eller snarare carnivore som är naturligt för t ex hunddjur (jag gör hans mat själv av div kött/inre organ, det kommer ett inlägg om det!) och oftast en gång om dagen. 

Kolla även senaste liven via länken nedan   


   Dr Berg Q&A Live

 

  

Av Tant Grön - Fredag 7 maj 20:25

Ja det är full sprutt på Schumann numera... 


   Large Schumann Spike 

 

 

 

 

Av Tant Grön - Fredag 7 maj 14:49

... är en kanal på YT som jag har följt rätt länge nu och jag gillar den, både vad gäller Charlotta som har den och hennes information och budskap. Idag hade hon en Live som jag tyckte var särskilt bra med tankar och info som kan vara intressant för vem som helst. Som tur är sparar hon livesändningarna så det går att titta i efterhand.


Kolla gärna via länken nedan      Det viktigaste nu

 

 

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se