Tant Grön och tibben Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Senaste inläggen

Av Tant Grön - Fredag 14 maj 19:52

Fick tips om denna video och tycker att det är viktig info och bör spridas vidare till alla som vill se och lyssna. Det är en intervju med den tyska stjärnadvokaten Dr Reiner Fuellmich gjord av Börje Peratt. 


Så kolla gärna via länken nedan, intevjun startar vid ca 4 min. 

   


  En mycket bra SVENSKTEXTAD videointervju

 

 

Av Tant Grön - Fredag 14 maj 12:14

Idag är det årsdagen för demonstrationen i Ådalen som tog fem människors liv. Vi vill inte uppleva detta igen, eller hur? Därför är det rätt så otäckt hur demonstrationerna som genomförts under senare tid för frihet och sanning i några olika städer, senast i Stockholm på 1:a maj, bemöts av stora polismassor med hästar och bilar och kravallutrustning. Än så länge ingen militär, men det är tillräckligt otäckt som det är. De som demonstrerar är en salig blandning av unga och gamla, barnfamiljer och pensionärer och det är helt fredliga demonstrationer. Varför man demonstrerar är för att man ser tecken på ökad kontroll i samhället, cencur och annat som hotar vår frihet totalt, något som blivit värre och värre på senare år även här i Sverige.


Må historien inte upprepa sig. 1931 demonstrerade man för bättre arbetsvillkor vilket är något vi idag kan vara väldigt tacksamma över. Vilka tror ni kommer att vara tacksamma i framtiden för dagens kamp om frihet och sanning? För att förstå framtiden måste man ha kunskap om dåtiden. Inget kan tas för givet, vi måste kämpa för våra rättigheter hela tiden. 


Från Riksarkivet:


"Vid Marmaverken i Hälsingland hade arbetarna strejkat sedan sommaren 1930 på grund av att arbetsgivaren ville sänka lönerna. I maj 1931 gick arbetarna på Graningeverkens fabriker i Utansjö och Sandviken i Ångermanland ut i solidaritetsstrejk. Både vid Marmaverken och i Ådalen tog arbetsgivaren in strejkbrytare för att utföra arbetet istället för de strejkande arbetarna.

 

"Strejkbrytarna kom till Lunde den 13 maj 1931. Samma dag anordnade arbetarna ett protestmöte i Kramfors och efter mötet gick de till Sandviken där strejkbrytarna höll på att lasta ett fartyg, ångaren Milos, vid massafabriken. De tågade med banderollen ”För Marma-arbetarnas seger”. Arbetarna tog sig in på fabriksområdet och polis på plats kunde inte skydda strejkbrytarna.

Då den lokala polisen inte kunde kontrollera situationen själva hade militära styrkor beordrats dit av länsstyrelsen. Det rörde sig om cirka 60 man under kapten Nils Mestertons befäl. Militären anlände på kvällen den 13 maj och möttes av starka protester. Militären lastade ur material i Sprängsviken och stationerades därefter i Lunde för att skydda strejkbrytarna. Den protesterande folkmassan kastade sten och militären avlossade lösa skott och rökhandgranater vid sammandrabbningen.

Dagen efter, den 14 maj, samlades upprörda arbetare vid Folkets Park i Frånö och därifrån gick man sedan i ett demonstrationståg mot strejkbrytarnas förläggningsplats i Lunde.


Då demonstrationståget nått fabriksområdet blev de stoppade av en mindre ryttarpatrull som fått order om att hejda tåget. Skottlossning följde och det resulterade i att fyra demonstranter och en åskådare avled. Vittnesmålen är många om vad som egentligen hände. Att fem personer miste livet då de sköts ihjäl av militära styrkor torsdagen den 14 maj 1931 är dock ett faktum."  

 

  Läs mer

 

   

Av Tant Grön - Fredag 14 maj 08:24

Fick upp en video på YT här på morgonen som jag fastnade för, så jag tänkte jag skulle dela den med er. Han pratar om det här med att ge bort snittblommor vid olika tillfällen och varför det kan vara idé att ge bort en levande växt istället. Jag är benägen att hålla med honom. Snittblommor har ett kort 'liv' i vasen medan t ex en krukväxt kan leva länge och pryda sin plats under många år. 


Visst tycker jag att det är trevligt med snittblommor ibland, speciellt tulpaner på våren, men överlag ger jag hellre bort en fin krukväxt oavsett vem det är till. Jag har aldrig hakat på det här med Alla Hjärtans Dag t ex: för mig är den dagen min dotters födelsedag, mitt förstfödda barn dessutom. Alla Hjärtans Dag har ju blivit en enorm business även här i Sverige på senare år och jag är lite 'allergisk' till sånt dvs till att vi ska uppmanas att köpa köpa köpa för att uppmärksamma våra nära och kära. Säkert känner sig många 'tvingade' till att ge bort nåt en sån dag för att inte framstå som att man inte bryr sig, men det är ju en del av affärsidén: att människor ska känna sig tvingade av emotionella skäl.


Så personligen bojkottar jag den dagen och tycker att vi borde ha Alla Hjärtans Dag varje dag och visa det genom att bry oss om varandra till vardags. 

  


   Why you should never buy Flowers

 

 


Av Tant Grön - Torsdag 13 maj 20:42

Jag är en av dem som inte använder munskydd, därför att jag har läst på så mycket om dem och förstått att de inte funkar mot virus bl a. Dessutom är det ohälsosamt att andas genom munskydd nån längre stund, speciellt utomhus. Nu ser man folk överallt som går med munskydd på hela tiden och även barn och dessutom har en del munskydd på sig när de sitter ensamma i bilar!! Och äldre människor som går utomhus med munskydd på när de skulle må bättre av att andas in frisk luft!! 

Man får ju tro vad man vill om det här och ha vilken åsikt som helst - var och en blir salig på sin tro, som man brukar säja. Personligen ser jag det hela som en masspsykos, men jag säjer inte att det ÄR det... det är dock min bestämda åsikt. Jag är av födsel och ohejdad vana också starkt emot grupptryck av alla slag och denna masspsykos har dessutom starka inslag av grupptryck, om du frågar mig. Och det är jääää-ligt otäckt! 


Men åter till munskydden: läs gärna den länkade artikeln nedan och fundera en stund på allvar över varför vi - i alla åldrar och överallt - uppmanas att bära munskydd för att förhindra smittspridning... Och dessutom är det svårt att höra vad folk t ex personal i kassan på affären, säjer där de sitter bakom plexiglas med munskydd på, även för mig som har normal hörsel. 


Personligen tror jag att kejsaren är naken! 


  

"Att bära munskydd i samhället och i vanliga vårdbesök som skydd mot smittspridning av Covid-19 har ingen effekt, det kan däremot orsaka huvudvärk och påverka koldioxidbalansen. Dessutom ser läkarna Hans Zingmark och Anders Funkquist allvarliga konsekvenser för ett bra patientmöte."

 

   DEBATT: Munskydd fungerar inte!


 

Av Tant Grön - Torsdag 13 maj 07:15

Ja, jag är verkligen en glad pensionär   


Efter ett långt liv med arbete, småbarn och lite allt möjligt annat som har styrt mig på ett eller annat vis, tycker jag att det är jätteskönt att helt kunna bestämma över mitt liv. Pengarna kommer in utan att jag behöver skicka in rapportering över arbetad tid eller sökta jobb eller nåt annat - nu sker allt automatiskt, även eventuella ändringar. 


Det har varit perioder i mitt liv som har varit väldigt jobbiga på olika sätt och min ekonomi kraschade under en period pga att jag blev arbetslös på äldre dar, vilket i sig innebar att det var väldigt svårt att få jobb. Efter tre försök med skuldsanering fick jag det beviljat efter flera år och sen tog det fem år innan det var klart, fem år på existensminimum och spärrar överallt. Totalt räknar jag att den här extremt jobbiga perioden pågick under en period av ca 15 år från det att jag blev arbetslös tills att skuldsaneringen var genomförd. Jag hade inte stora skulder men pga att min prognos att få ett stadigt jobb under överskådlig tid var enormt dålig (enligt Arbetsförmedlingen) ansåg Kronofogden att min betalningsförmåga inte skulle förbättras inom rimlig tid. Egentligen var skulden för liten för att jag normalt skulle få den sanerad, men å andra sidan hade det inte varit nåt problem att betala om jag hade haft ett jobb. Så det var min situation som arbetslös som gjorde att saneringen godkändes, inte skulden i sig. Och jag hade försökt förhandla med banken om att få betala mindre varje månad, men de gav kalla handen direkt trots alla år som betalande (huslån) kund. Så då fanns inga alternativ - det går inte att betala för pengar man inte har. Det var en väldigt jobbig tid på många sätt, men idag vet jag att jag lärde mig väldigt mycket under den tiden och jag vore inte den jag är idag om inte detta hade hänt. Och det är ingen mening att älta och fundera på hur det hade gått att göra saker bättre: det var som det var och jag gjorde så gott jag kunde i den situationen.


En annan sak ang arbetslösheten var detta med att söka jobb - bara det i sig var jättejobbigt. Jag var väldigt positiv från början eftersom jag aldrig förr hade haft problem med att få jobb, men då i början av 2000 var det andra tider. Sen blev det maktskifte och då infördes FAS 3 - detta hemska som så många har lidit igenom. Men jag hade tur ändå och fick tillfälligt jobb som gjorde att jag med ett nödrop slapp FAS 3 eftersom jag jobbade in en ny A-kasseperiod. Sen flyttade jag och fick tillfälliga jobb under några år så pass att jag höll mig kvar med A-kassa och så småningom var skuldsaneringen genomförd. 


Idag har jag inga skulder alls och skaffar mig inga nya heller. Det jag köper betalar jag direkt, jag tar inga lån och tänker inte ta några lån heller så länge jag lever. Om jag inte kan köpa det jag vill ha och betala direkt så köper jag det inte. Så idag kan jag säja att skuldsaneringen var det bästa som kunde hända och jag är evigt tacksam över att Kronofogden godkände den - det räddade mig, kan jag helt ärligt säja.


Så som ni kanske förstår är jag väldigt lycklig över att vara pensionär och slippa söka jobb som jag aldrig får, lämna in rapporter på jobbsök till AF med hot om att få sänkt ersättning om det inte görs osv osv... Det var som att ha en strypsnara runt halsen hela tiden och jag vet att det är väldigt många som upplever och har upplevt samma under många år. 


Jag hoppas att vi inom rimlig tid kommer att se införandet av Basinkomst, så att alla kan få känna samma lugn som jag gör nu som pensionär: pengarna kommer in av sig själv och om man inte kan leva på den summa man får (vilket de flesta inte kan) så jobbar man. Men man slipper detta redovisande för att få sin Basinkomst och alla kan åtminstone bo och äta för pengarna, ingen ska behöva hamna på gatan eller svälta. Sen är det naturligtvis upp till var och en att hantera dessa pengar på ett bra sätt - ingen kan leva lyxliv på Basinkomst, utan det ska ju vara just BASinkomst. Precis som med pensionen: pengarna kommer in automatiskt men det är upp till mig själv hur jag handskas med dem, hur jag väljer att bo, vad jag väljer att köpa både i matväg och annat osv osv... Men tack vare (kan jag säja nu) att jag gick igenom den ekonomiska kraschen för rätt länge sen nu, så har jag lärt mig att inte låna pengar, att leva utifrån det jag har och vara nöjd med det. Lesson learned! 


 

Av Tant Grön - Onsdag 12 maj 16:45

Vitamin D (D3) är väldigt viktig för många funktioner i kroppen och för att hålla oss friska bl a sänka risken för att utveckla cancer. Sommartid när solen står högt och om man vistas utomhus mycket så kan kroppen själv producera D-vitamin via huden, under förutsättning att man inte använder solskyddskrämer ety ock emedan de kan förhindra bildandet av D-vitamin. 


Kolla gärna länken nedan och ta reda på hur det hela hänger ihop med D-vitamin och cancer.


  


   Vitamin D Lowers Cancer Risk

 

 

Av Tant Grön - Onsdag 12 maj 13:16

Det är ofta jobbigt att gå emot den vedertagna sanningen i samhället och bland vänner, bekanta, familj. Så har det alltid varit och under en del perioder har det varit kyrkan som har styrt det här, andra perioder har det varit andra som har styrt och så är det även idag. Många gånger begriper vi inte ens att vi är styrda. 


Idag är mycket turbulens kring det här och mycket beror väl på att människor får lättare kontakt med varandra via internet och olika forum - på gott och ont, naturligtvis. Men så länge det inte är brottsligt så har man ju rätt att ha vilka åsikter man vill även om en del åsikter går emot de vedertagna. Det kan dock bli knepiga situationer mellan familj och vänner när man befinner sig på olika nivåer och med helt olika åsikter. 


Överlevnadsguiden hade en bra Live idag, som ligger kvar och den länkar jag till här nedan. 

  


   Hur vågar man kriga för sin sanning? 

Av Tant Grön - Tisdag 11 maj 17:44

Ganska nyligen blev en man här i Medelpad fälld för att ha utnyttjat barn sexuellt - dessutom närstående barn och väldigt grovt. Han blev dömd till 12 års fängelse och utöver det nystade man upp en stor pedofilhärva. Och det är ju väldigt bra men samtidigt känns det som att det inte finns straff nog för sånt här. 


Såg idag att ytterligare en pedofilhärva nystas upp, i Stockholm denna gång. Det verkar finnas hur många som helst av dessa människor... 


Och när man kanske inte tror att det kan bli värre så blir det värre: det går en film nu på STVPlay om en pedofilhärva i USA i början av 2000 och det kanske är en del som inte blir förvånade - om man har hängt med så är det inget nytt - att detta pågick inom den katolska kyrkan. Halleluja! Nej, jag ska inte säja det jag tänker...   


   Spotlight heter filmen på SVTPlay


 


Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se