Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg den 19 april 2021

Av Tant Grön - 19 april 2021 14:00

Enligt Wikipedia är en konspirationteori: 
"En konspirationsteori (av latinets conspirare som betyder "andas tillsammans") är en hypotes eller teori om en komplott, sammansvärjning eller konspiration. Ofta används termen i nedsättande bemärkelse men kan även syfta på sakliga hypoteser kring faktiska sammansvärjningar."


Många gånger är denna typ av teorier rent hittepå, men så är det även med många teorier som är 'godkända' också, så det är väldigt svårt att veta vad som vad. Problemet uppstår när man kallar alla teorier, som inte är godkända av den stora massan, för konspirationsteorier i alla möjliga sammanhang. I nuläget är det en stor kamp när det gäller viruset och vaxinet och det är väldigt lätt att sopa undan information som inte är i linje med den officiella, som konspirationer uttalade av konspirationsteoretiker s k foliehattar. Sånt kallas för härskarteknik. 


Faktum är att vi behöver information från olika håll för att kunna få en så rättvis bild av det hela som möjligt. Men som det är nu så stoppas massor av 'konspiratiorisk' information överallt: på Facebook, YouTube, Twitter osv... och därför har det skapats andra plattformar som inte cencuerar allt som inte är 'godkänt'. För gemene man blir såna plattformar ofta 'konspiratoriska' och inget att bry sig om, men om man har den inställningen missar man väldigt mycket bra och viktig information. Fast det kanske är ett val? 


Själv är jag en vetgirig person så jag tar info från alla möjliga källor och sen sorterar jag fram och tillbaka tills jag får grepp om vad som är troligt och icke troligt - vad som är exakt SANT är oftast svårt att veta om man själv inte rent konkret VET att det är sant. Men många kanske inte orkar det utan kollar enbart på sånt vi får till oss den 'officiella' vägen och då blir det ju väldigt ensidig information. Och självklart så väljer var och en hur man gör, men det som är viktigt är att låta bli att döma folk som tar in 'konspirationsteorier' bara för att man inte gör det själv och samma gäller ju alla som pratar om 'sanningen': att inte döma folk som enbart tar in info från den sk mainstream media. Vi har alla ett val och vi har alla rätt till att skapa vår egen sanning utan att döma varandra. Dock är faktum att många 'godkända' sanningar har visat sig vara fel och 'konspirationsteorier' visat sig vara rätt, genom tiderna. Det finns det många exempel på och det kommer nya exempel hela tiden. Därför bör vi inte rata information som inte följer det vedertagna utan hellre se det som potetiella sanningar och vice versa. Så tänker jag, i alla fall.


Det som är sant idag kan visa sig vara falskt imorgon och tvärtom. 


Jag följer Charlotta Rexmark på You Tube, Överlevnadsgudien heter kanalen, och här pratar hon en del om konspirationsteorier/teoretiker: 

  


Överlevnadsguiden

 

 



Av Tant Grön - 19 april 2021 10:00

Jag lovade ju att berätta om alla fina naturområden som finns i Sundsvallsområdet så det är dags att börja med det. Idag blir det Sidsjöns friluftsområde strax utanför stadskärnan - ett jättehärligt område vinter som sommar, vår och höst. Härliga strövområden, skidbackar och -spår, fiske och ja, man kan utnyttja området som man vill. För min del har det hittills varit långpromenad med dottern och min hund, jag är ingen skidåkare och ingen fiskare... 


I förrgår, lördag, var vi dit och gick runt sjön. Det var lite snö/is på skuggställena av vägen som går runt sjön, men det gick bra ändå. Det är en hel del hundägare som går där och i lördags stannade vi och pratade med en tjej som dotter känner och som hade en hund med sig. Oftast får inte Åskar hälsa på hundar vi träffar - vi träffar många hundar även här på ön där vi bor och det funkar ju inte att han ska hälsa på alla - men den här hunden fick han hälsa på. Han blev så glad! Det är ju bra att han även får lära sig att hälsa och sen bara sätta sig och vänta till vi människor har pratat klart... 


Han är faktiskt en toppenhund, måste jag säja. Bra psyke - det är varken för lite eller för mycket, så att säja. Han blir ivrig när har får hälsa på nån annan hund, men det blir aldrig för mycket där heller utan han lugnar ner sig ganska fort. Han har fått hälsa på några få hanar och det har gått hur bra som helst också. Den vi mötte i Sidsjön var en hane... 


Men det skulle ju handla om Sidsjöns friluftsområde nu och det enklaste sättet att beskriva området är i bilder, så här kommer några foton från tidigare besök och en video från i lördags:


          


 

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards