Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg den 18 maj 2009

Av Tant Grön - 18 maj 2009 11:29

Kikade igårkväll på den politiska debatt som sändes, mellan dom båda blocken. Jag hade dessutom tålamod att se hela debatten - det är såna gånger det blir riktigt intressant!


Ja, vad ska man säja? Det är ju som vanligt när det gäller såna här debatter, att man försöker kasta skit på varann osv, så det gäller att man lyssnar på vad dom säjer och förstår vad dom menar.


Jag tycker personligen att Oppositionen skötte sig bra även om dom inte var helt ense om allt. Alliansen tjatade på om sina skattesänkningar... Personligen betalar jag gärna mer skatt när jag jobbar, för att kunna finansiera vår välfärd. Som det är idag är det folk som har det sämst ställt som verkligen blir drabbade av alla dessa skattesänkningar. Klart det ska löna sig att jobba, men för den skull ska väl inte folk som inte har jobb eller är sjukskrivna ha det så illa som det är idag?  Se till att folk får bra löner istället! Det ska självklart vara stor skillnad på ersättningar till arbetslösa och lön när man jobbar, men att lösa den biten med att sänka A-kassan och försämra sjuksystemet, samtidigt som man sänker skatten för dom som jobbar, är helt åt h-e om du frågar mig!! Girighet är vad det handlar om!


Dessutom blir det effekter av skattesänkningar: se bara på hur verksamheter inom alla möjliga områden, som är beroende av skatter, försämras...  Är det såhär vi vill ha det?? Kommunerna drar in på all möjlig verksamhet - såg senast att fritidsgården här i stan riskerar nedläggning pga att man måste dra in två tjänster! En väl fungerande fritidsgård sen många många år tillbaka... Visst, det kan vara felprioriteringar inom kommunen, men faktum är att om skatteintäkterna sjunker så får det effekter! 


Samhället är beroende av skatter om det ska fungera, men många är så ego idag att dom bara tittar i sina egna plånböcker. Fast egoismen kan straffa sig om man blir sjuk eller arbetslös!  Vad hjälper skattesänkningarna då?


Jag hoppas verkligen att det blir ett regeringsskifte nästa år! Attityden från Alliansen är överlag högerattityd, även fast dom naturligtvis har bra idéer också. Men som t ex Göran Hägglund sa: folk får skylla sig själva att dom får dålig ersättning, om dom inte är med i A-kassan!! Vilken jäkla syn!! Många tar sig inte ens in i A-kassan idag och många hinner inte jobba tillräckligt länge för att få full ersättning! Hur det skulle bli om Alliansen blir kvar på tronen vill jag inte ens tänka på...


Mona Sahlin är dock lite blek om man tänker på att hon ev blir statsminister, tyvärr, annars gillar jag hennes ståndpunkter och åsikter. Hellre Mona Sahlin är strebern Reinfeldt!! Maria Wetterstrand gillar jag och även Lars Ohli - frågan är bara vilket parti jag ska rösta på! Men det är ju ett tag kvar tills jag måste bestämma mig.  Det blir inget Alliansenparti i alla fall!! 


Nu är det dock EU-valet som står för dörren... Där är jag även lite tveksam vilket parti jag ska rösta på, men det blir endera Miljöpartiet eller Pirtapartiet - jag bestämmer mig innan jag stoppar röstsedeln i kuvertet!! Jag tycker det är viktigt med intergriteten på nätet, därför lutar det åt Piratpartiet. Samtidigt är det viktigt med miljön och även Miljöpartiet förespråkar intergriteten på nätet... så, ja...  jag får se... måste fundera lite mer.


Och DU - du ska väl rösta i EU-valet den 7:e juni????

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards