Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under april 2009

Av Tant Grön - 12 april 2009 14:32

Hittade nåt bra på en annan blogg och tycker att det kan vara nåt att ta till sig. Alltid en tröst för den som inte vill städa ihjäl sig!


A clean house is a sign of a wasted life!! 

ANNONS
Av Tant Grön - 11 april 2009 10:11

Efter en hel del efterforskning via olika forum så har jag kommit fram till att min Hoya ÄR en glabra, mest troligt!


Den blommade bara två dagar, doftade nästan inget och hade ingen nektar som droppade. Själva växtsättet är väl inte så fint, men jag tycker att det funkar där jag har den, uppbunden med några trådar som en "gardin" i fönstret. 


En av dom allra bästa Hoyasidor som finns, enligt min uppfattning, är f ö:


ANNONS
Av Tant Grön - 10 april 2009 18:03

Leeroy och jag gillar naturprogram! I eftermiddag har vi tittat på Mitt i Naturen och han tyckte verkligen att det var intressant - hela programmet handlade i huvudsak om FÅGLAR!! Han satt som klistrad, kan jag säja, min söte lille sambo... Det var också en älg och en hund som var väldigt spännande att kika på, men mest fåglar och det är nog hans favoritdjur. Han brukar också sitta på köksbordet och spana på småfåglarna som äter talgbollar utanför mitt fönster.


Nu kikar han på ett program om gräshoppor och det verkar även vara nåt som faller honom på läppen... synd att han inte kommer åt dom förstås. Men han kan nog roa sig en bra stund framför TV'n, tror jag. En stol har han fått, så att han slipper hoppa för att komma åt rutan... 

Av Tant Grön - 10 april 2009 15:20

Jag kutar på nya bloggar hela tiden som jag genast vill länka till! Här en ny för dagen:


Av Tant Grön - 10 april 2009 08:25

Ja, man upphör inte att förvånas över alla tilltag i dessa besparningstider! Medan kommunpolitiker får höjda arvoden på sina ställen med hundratusentals kronor, får nattpersonal sin lön sänkt med 200 kr/arbetat nattpass. Vart är vi på väg i detta land???


Tidare har vi kunnat läsa om Metallare som fått förkortad arbetstid utan möjlighet till A-kassa och därmed en reell lönesänkning. Risken finns att fler hänger på denna trend.


Till tröst kanske det kan vara att även dom välborne inte alltid får ut sina bonusar, men borde dom inte också sänka sina löner?  Jag menar, en bonus är ju en bonus och inte en lön... och ska Metallare, nattpersonal inom vården och andra arbetare ge avkall på sina löner (vilket naturligtvis märks mer i plånboken, än för den som tjänar många tusen varje månad) borde självklart även alla högavlönade göra detsamma, i procent! Och framför allt våra politiker som är avlönade med skattemedel!!! Tänk vilken effekt det skulle få! 10 % på en lön i exempelvis storleksordningen 50 000 blir några tusenlappar, men personen ifråga har ändå en rejäl månadslön. 10 % för en som tjänar 20 000 kan vara katastrof!


Som en kompis till mig sa: INGEN skulle kunna få ut högre lön än max 50 000/månad - mer pengar behöver man inte för att klara sig!  Det ligger nåt i det, tycker jag... Och nä, jag är faktiskt INTE avundsjuk på folk som har astronomiska inkomster; jag är upprörd över den stora orättvisan som dessutom verkar öka hela tiden. Det känns som nån tävling om att den som har mest saker/pengar när han/hon dör vinner!!! Vinner vad? Mer plats i himlen eller?


Mer solidaritet är vad som behövs! Dagens ego-samhälle tar knäcken på oss människor... 

Av Tant Grön - 10 april 2009 07:52

Det finns en del att läsa om IPRED och ju mer jag läser dessto mer upprörd blir jag över att våra politiker verkligen har drivit igenom denna lag!!


  • Operatör tar strid mot IPRED Länk 
  • Christsopher Kullenberg bloggar i ämnet Länk
Av Tant Grön - 9 april 2009 16:08

Påskatider är det nu! Men vad handlar egentligen Påsken om? Det finns flera aspekter på det, både religiösa och annat. Påskkärringar känner väl alla till men vad betyder dom och hur länge har dom funnits?


Själv firar jag inte alls kan man säja, men Påsken i sig kan ju vara intressant att filosofera över ändå. Dom flesta tycker nog att det är skönt att få lite extra ledigt (jo, jag VET att många jobbar!) och att få äta god mat. Barnen ser fram emot sina påskägg fyllda med godis! Men när jag läser om vad som finns i godiset tycker jag att det borde vara dödskallemärkt, speciellt för barn och när man dessutom får veta vilka förhållanden som barnarbetare har, för att vi ska kunna stoppa i oss en massa choklad, ja då blir jag helt matt. Varför måste det vara så? Varför måste en del utstå en massa skit för att andra ska kunna vräka i sig sånt, som vi inte ens borde äta?


Usch ja, nu har jag väl förstört Påskglädjen för en del... 


En påskbild har jag i alla fall. Den är av min dotter för en del år sedan, i runda slängar 20... år sen alltså - på den tiden när man varken tänkte så mycket på farliga färgämnen i godis eller barn som arbetade i kakaoodlingar. Frågan är väl varför...  men bilden är fin eller hur? 


Av Tant Grön - 9 april 2009 12:17

Har upptäckt att jag börjat få besökare som förmodligen inte pratar eller förstår svenska! Därför slår mig tanken att det kanske är dags att även skriva en del på engelska... Kan det var nåt? Alternativet är att den som vill ha nåt av det jag skrivit översatt till Engelska ber om det, så fixar jag det.


In English:

I've discovered that my blogg is getting visitors who probably don't neither speak nor understand Swedish. Perhaps it's time to do some of my bloggin in English?  The alternative: if someone wants me to translate some of what I've written, it's allright to ask for that and I'll comply with the request.


I write mainly about my lovely cat, about Hoyas and sometimes about other pottet plants and gardening. I've been working with gardening for many years now and it's one of my main interests.  Genealogi is also an interest but I don't write much about that in my blogg, I've got a homepage on that issue. LCHF is also one of my subjects.


Other things that I write about is differente activities going on in our society, about my thoughts concerning various behavior among people and I also regularly write some "smart words" (Veckans kloka ord) for everyone to think about. I'll do my best to translate what ever might be of interest!


Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se