Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under april 2009

Av Tant Grön - 19 april 2009 14:35

Upptäckte idag att en av mina små Haworthia-plantor är på väg att blomma! Jag har plågat den tillräckligt mycket tydligen!! Även min lilla Stapelia (Asblomma) har en knopp, på väg att slå ut. Jag har en förkärlek för succulenter, det har jag alltid haft och dom brukar trivas hos mig - min vattningsmetod passar väl...


Så... ett par bilder av mina små raringar:


ANNONS
Av Tant Grön - 18 april 2009 16:12

Fotade precis denna råbock som betade så lugnt utanför huset där jag bor. Det är inte första gången det händer, dock första gången i år... Trevligt att ha naturen inpå knutarna fast man bor i hyreshus.


ANNONS
Av Tant Grön - 18 april 2009 15:54

Kul med nyupptäckta bloggar!


  • Små stycken av verkligheten, som den ser ut för mig Länk
Av Tant Grön - 18 april 2009 14:55

Ja, det kan man undra! Sexligan  gör att man undrar om det verkligen finns straff nog...Likaså gubbligan som utnyttnat unga tjejer till bristningsgränsen. 


Hur tänker dom? Eller tänker dom alls? Förmodligen inte...


Som sagt: ställ dom nakna i varsin myrstack! Länge och väl...

Av Tant Grön - 17 april 2009 17:38

Jaa, så har då mina pelargoner landat i sina krukor!! Jag skickade efter tre olika sorter från Odla: Contrast som kanske egentligen heter Mrs Polluk, Concolor Lace och French Vanilla. Doftpelargoner har jag alltid gillat, den vaniljfärgade blev jag nyfiken på och den ska tydligen dofta vanilj!


Lilla sambon var naturligtvis också nyfiken... 


Nedre bilden är av Pelaronia 'Occold Shield'? som jag hade i Jämtland ifjol sommar, mycket rikblommande!


Av Tant Grön - 17 april 2009 12:05

Ja, så blev det då en fällande dom för grabbarna som driver The Pirate Bay! Helt sjukt, om jag får säja min mening. Vilka följder en sån här dom kan få är något vi endast kan spekulera i. Ska även Google dömas för att dom via sökfunktionen sprider upphovsrättsskyddat material???


Det blir intressant att se vad som händer framöver. Domen ska naturligtvis överklagas.

Av Tant Grön - 17 april 2009 11:02

Folk blir fattigare och fattigare i detta land! Ja alltså, dom som inte blir rikare och rikare vill säja... men många lever på andra sidan fattigdomsgränsen!


Av Tant Grön - 16 april 2009 13:39

Joda, det tycker i alla fall en del, bl a ledaren för Dagen! Arbetslösheten får inte "bita sig fast" säjer Anders Borg... Nä nä, istället ska folk tvingas till FRIVILLILGARBETE vare sig dom vill eller inte och då naturligtvis till lägsta arbetslöshetsersättningen dvs 65%. Frivilligarbete grundar sig väl ändå på frivillighet eller hur? Om det ska vara ett förvärvsarbete ska folk självklart ha full lön och jobbet ska även generera nya a-kasseperioder. 


Men klart att kyrkan blir lycklig om regeringen tvingar in en massa folk i deras frivilligverksamhet! Det är ju inte så lätt att få in frivilliga... om man så säjer. Själv vill jag inte lägga nån tid i kyrkans frivilligverksamhet, jag har inget intresse för att ställa upp där. Det finns annat jag hellre skulle göra och som skulle ge mig betydligt mer av värde och engagemang som arbetslös. Föreningsliv skulle vara betydligt bättre alternativ. Att tvingas in i kyrkans frivilligverksamhet skulle för mig vara enbart kränkande - då mår jag bättre "sysslolös" och sökandes jobb!!


Citat ur ledaren: "Sätt de arbetslösa i ideellt arbete! Ska den parollen kunna förverkligas krävs ett principbeslut om att frivilliginsatser några dagar i veckan ses som att den arbetslöse ändå står till arbetsmarknadens förfogande. "


'Sätt de arbetslösa...' vilket jäkla uttryck!! Som att alla arbetslösa är nån homogen grupp som ska sättas nånstans... sättas på plats, förmodligen!! Fy fan, säjer jag!! Totalt rättslös är man som arbetslös, åtminstone om man är långtidsarbetslös. Några riktiga åtgärder anpassade till individen är det aldrig tal om. Nä för fasen, bunta ihop alla arbetslösa och tvinga in dom i kyrkans frivillighet!! Halleluja!!


Inte undra på att man är ateist!


För övrigt: satsa på utbildning istället! DET är nåt som kan ge nåt vettigt när jobben återvänder... Fast det kostar ju mer naturligtvis än att sätta folk i "frivilligarbete"!


Avslutar med en bra kommentar till ledaren i Dagen!Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se