Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under april 2009

Av Tant Grön - 25 april 2009 09:41

Expressen har en ledare idag som handlar om rätten för kvinnor att bada toppless på offentliga inrättningar...Om jag fattat ledarskribenten rätt  tycker hon att folk som inte kan acceptera det är moraliska och inskränkta. Ja, det får ju stå för henne... En bra kommentar finns i en bra blogg!


Självklart började jag själv fundera på hur jag skulle reagera om kvinnor badade toppless i badhuset här på orten. Förmodligen unga och snygga tjejer då, eftersom det väl är mest dom som vill visa upp sig (ja, jag anser att man vill visa upp sig i det här sammanhanget). I princip är jag inte emot det - jag är inte rädd för att se nakna eller halvnakna människor. Däremot är jag emot att personer som gör så här inte tar hänsyn till andra - många tar verkligen anstöt av olika anledningar. Och då behöver man inte fokusera på indvandrare med olika religioner: det finns många ursvenskar som skulle ta anstöt.Tror inte heller att det handlar om moral alla gånger utan mer vad man är van att se och hur man uppfattar nakenhet. Dessutom kan jag tänka mig att dom tjejer som idag badar toppless på badhus, gör det för att främst få uppmärksamhet. Rätta mig om jag har fel.


Man kan ju även göra en tankevurpa: om jag som drygt 50-årig, småfet kvinna med stora hängande bröst också skulle få för mig att också bada toppless på vårt badhus - vilken reaktion skulle det få??? Jag menar, om yngre tjejer kan så kan väl jag... jag tycker också att det är skönt att gå naken, eller halvnaken åtminstone och har inga som helst problem med att folk tittar på mig!


Fast å andra sidan... om det blev vanligt att kvinnor badar toppless både här och där så kanske ingen skulle reagera till slut?? Ögat vänjer sig ju... och det vi blir projicerade med ofta blir till slut fullt normalt och inget att ojja sig över. 


Frågan är: kan man förbjuda kvinnor att bada toppless på badhus? Det finns ju inget förbud på utomhusbad vad jag vet...


ANNONS
Av Tant Grön - 23 april 2009 20:46

I Tidningen Ångermanland förklarar Härnösandsgrabbarna varför dom har anmält Google...

ANNONS
Av Tant Grön - 23 april 2009 12:03

Ja, just det... åtminstone om det enbart är tillfälligt jobb. Risken finns för att man tappar sin A-kassa - så är dom hårda reglerna just för bemanningsföretag!


I senaste numret av Kommunalarbetaren, medlemstidningen för Kommunals fackförbund, finns en artikel om en kvinna som råkat ut för just detta. Hon tog tillfälligt jobb några dagar i veckan under ett par månader och blev pga det av med sin A-kassa! Snacka om att skita i det blå skåpet!!


Reglerna är alltså speciella för bemanningsföretag:


  • Man har inte rätt till A-kassa när man är behovsanställd via ett bemanningsföretag.
  • För att få rätt till A-kasseersättning ska anställningen har upphört.
  • Vid återkommande uppdrag via samma bemanningsföretag kan eventuellt ersättningen stoppas efter det andra uppdraget om det framgår att medlemman blivit erbjuden ett tredje uppdrag och tackat ja eller tar ett tredje uppdrag inom tre månader.
  • Man kan aldrig fyllnadsstämpla under en anställning via bemanningsföretag.


Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) säjer till KA att han förstår den principella problematiken kring A-kassa och bemanningsföretag, men att regeringen inte har några planer på att göra nåt åt det i dagsläget.


Till saken hör att det inte är nuvarande regering som skapat dessa regler, dom har gällt länge. På sätt och vis kan jag personligen tycka att det är rätt att A-kassan inte ska dra lasset för att bemanningsföretagen i praktiken uppehåller folk under perioder när det inte finns jobb åt dom. Vad som däremot borde ändras på är informationen om vilka regler som gäller, nåt som även bemanningsföretagen borde upplysa om.


Frågan är: kan man tacka nej till såna här jobb? Eller bakbinder man sig själv genom att tvingas ta tillfälliga jobb som kan vara orsak till att man mister sin A-kassa?? 
Av Tant Grön - 23 april 2009 09:46

Krav har nu ställts på att rättegången mot TPB tas om pga att domaren anses vara jävig! Han har kopplingar till flera upphovsrättsföreningar bl a. Lite av en fars, om du frågar mig... 


Dessutom har några ungdomar i Härnösand anmält Google för brott mot upphovsrättslagen! Många kanske inser det absurda i domen mot TPB iom detta...?? 


För den som inte har förstått så handlar det INTE om fildelning det här - det handlar om säkerheten (för den enskilde individen) på Internet. Om nöjesbranchen kan få TPB fälld, då kan vem som helst få vilken sökmotor som helst fälld för brott mot upphovsrätten. Via Google kan man hitta hur mycket upphovsrättsskyddat material som helst - allt från musik till diverse dokument. Jag har själv min släktforskarsida full av material som jag har skapat och även det är upphovsrättsskyddat samt går att hitta via Google eller annan sökmotor! Ska jag då begära skadestånd av alla som på nåt vis får sig detta material till godo??? Bara ett litet exempel... Det handlar alltså inte enbart om att nöjesbranchen ska få betalt för sina verk!!


Jag kan jämföra med min släktforskning igen: tänk dig att jag börjar kräva betalt för att folk ska kika på mina ansedlar på  min sida. Tror du att jag kommer att tjäna jättemycket pengar då? Själv tror jag det inte... Förmodligen kommer ingen att kika på mina ansedlar.


Tänkt dig istället att nån tar kontakt med mig och vill att jag ska uföra släktforskning åt personen ifråga. Kan jag då begära att få betalt för att göra det? Ja, självklart! Tjänsten är ju efterfrågad och DÅ kan jag ta betalt...


I mina ögon har nöjesbranchen storhetsvansinne eftersom man tror att man via lagar och skrämseltaktik kan få betalt för ALLT som produceras utan att det finns nån efterfrågan!! Smarta artister tjänar pengar på annat vis... Jag tror att nöjesbranchen att slagit spiken i kistan genom att se till att IPRED-lagen trädde i kraft! Att dessutom TPB blev fälld gjorde inte saken bättre... Man blandar ärter och fårskinn!!


Kommer Google att fällas???


Av Tant Grön - 22 april 2009 10:05

Ja, alltså... vansinnesgränsen håller på att vara nådd!! Medan välavlönade tjocksmockar får bonusar i miljonklassen, ska lågavlönad vårdpersonal sänka sina löner!!


Vart är vi på väg?? Är det inte dags att verkligen göra nåt nu, gott folk??


Av Tant Grön - 22 april 2009 08:54

Igårkväll röstade EU-parlamentets industriutskott för att förslag 138 ska finnas kvar i lagtexten till telekompaketet. Paragrafen ska garantera rättssäkerheten för internetanvändare. Flera länder, däribland Frankrike, vill stänga av fildelare från nätet.


De svenska EU-politikerna har kämpat för att förslag 138 ska finnas kvar i det paket parlamentet röstar om i maj, skriver SVT Text.


TACK säjer jag, som mailade till några av våra EU-palamentariker för att be dom rösta för att tillägg 138 ska vara kvar. Lena Ek svarade dessutom på mitt mail och hon är en av dom som vi ska tacka för att det här gick igenom! Även Göran Färm fick ett mail som jag fick svar på idag!


Några bra länkar i ämnet:

Av Tant Grön - 21 april 2009 08:18

Det tar aldrig slut det här med bonusar i miljonklassen! Nu har det kommit fram att chefer inom Vin & Sprit fått höga bonusar innan spritjätten såldes.


"Regeringen gav klartecken till mångmiljonbonusar till ett 30-tal toppchefer på Vin & Sprit när den statliga spritjätten skulle säljas. Det skriver Dagens Industri."

Ska Mats Odell hängas ut nu, precis som Wanja Lundby-Wedin??


Av Tant Grön - 19 april 2009 16:24

Det finns många fattiga människor i Sverige - detta välfärdsland! Många svenskar ger dessutom massor av pengar till alla möjliga katastrofer världen över, men hur många ger bidrag till människor inom landets gränser som behöver hjälp?? Är fattiga svenskar mindre värda än fattiga i andra länder? Nu finns det en hemsida som tar upp detta ämne:


Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se