Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg den 27 april 2008

Av Tant Grön - 27 april 2008 08:56

Idag blir det lite humor!



Kurs 1: Att umgås med andra kvinnor.
Vi försöker att sätta ihop en grupp med fler än två kvinnor som skall umgås utan att tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian. Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper. Kursmaterialet är något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för att "den där djävla subban på tryckeriet, som tycker att hon är så djävla snygg" inte kom i tid med grejerna.

Kurs 2: Navigering.
Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderöver. Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss till Malmö själva. Fastklistrad, rättvänd karta på instrumentpanelen monterar vi. Överlevnadspaket för tre veckor, nödraketer, 8000 meter snöre (fästes vid bakre kofångare vid starten) för er som kommer helt fel i början.
Parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.

Kurs 3: Skopackning.
Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till? Lagom till höstsäsongens nya modeller lär vi oss skyffla undan högarna med de där asgamla och pinsamma skorna, som vi köpte förra kvartalet. Samling hos Jönssons Hydralikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen. Under våren kommer liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.

Kurs 4: Finn 55 fel.
För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där sakerna som han ska/bör ändra på. Vi lär er hitta både det ena och det andra, som ni inte ens tänkt på. Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig: vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du fel!"
Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000 kr hos plastkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa (kläderna väljs nautrligtvis av hustrun.)Rabatten kan dock tas ut i form av damskor.

Kurs 5: Parkering på 10 min.
Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för att ni glömt, att räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera? Vi lär er att på bara 10 min fickparkera en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka. Samling Bulltofta Flygfält. Se över era försäkringar innan ni kommer.


Kursanmälan görs i receptionen! Först till kvarn, så armbåga er fram!

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards