Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 30 april 2010

Dags för jobb!

Av Tant Grön - 30 april 2010 15:28

Jajjemän, sista helgen som arbetssökande på ett tag - på måndag är det dags att bege sig till jobbet! Det känns himla bra, jag begriper inte riktigt själv hur bra det känns... Härligt att få kliva upp på vardagsmornarna och ha en tid att passa, ha fikarast och lunch, en tid när dan är slut och man får gå hem igen.


Det blir väldigt besynnerligt i längden att inte ha dom här ramarna, när man är van sen tidiga år att jobba. Periodvis har jag tyckt att jag har vant mig, men så fort det dyker upp nåt jobb känner jag hur vidrigt jag egentligen tycker att det är. Nu har jag vetat om det här jobbet i två månader och det har faktiskt varit jättejobbigt - hade ju velat börja direkt jag fick veta att jag fått det! Samtidigt som det kändes jätteskönt att ha allt klart i god tid och slippa det här med att söka jobb. Så det var lite kluvet... Det tog ett tag innan jag riktigt kopplade att jag INTE behövde söka jobb: det satt hårt i ryggmärgen. Vanans makt efter lång tid som arbetssökande...


Sen är det ju det här med pengarna som blir så otroligt jobbigt i längden. Fast man vänjer sig ju vid det också, men jag känner mig ofta fruktansvärt tråkig som aldrig har råd att göra nåt. Det går liksom jämt upp hela tiden. Fördelen är ju att man lär sig att klara sig på lite och att allt utöver a-kasseersättningen är lyx! Men det blir hämmande, det kommer man inte ifrån.  Och med dagens ersättning är det rent bedrövligt sen man hamnat på 65%-nivån. Tror inte folk fattar hur eländigt det egentligen kan vara. Röda Korsets fd chef som inte klarade sig på 60 000 kr/mån skulle behöva lära sig att leva på 8-9000 per månad, om ens det. Det skulle vara ett lämpligt straff för honom, annars önskar jag ingen att gå arbetslös länge.


Jag tycker ju mig ändå har klarat det bra, men visst sätter det sina spår. När det gäller att planera har jag totalt tappat greppet - jag kan inte planera nåt eftersom jag inte vet hur det ser ut två veckor framåt. Kanske har jag fått jobb eller blivit anvisad nån praktikplats eller blivit utskickad på nån aktivitet av nåt slag... Helt oviss framtid har man faktiskt. Ibland känns det som att man är på nåder i sitt eget hemland där man jobbat och betalat skatt i hela sitt vuxna liv plus att ens alla förfäder gjort detsamma, om ni fattar vad jag menar. A-kassa har jag betalat i 35 års tid oavbrutet, ändå ska man nästan be om ursäkt för att man inte får jobb och måste "leva på samhället" (vilket man inte gör) och dessutom med en regering som gör allt för att försämra för folk som inte lyckas få jobb. Och så denna sits när man hamnat på 65% ersättning: där blir man  kvar så länge man inte har ett heltidsjobb i minst ett års tid!


Usch ja, nu gnäller jag! Men jag har banne mig rätt att göra det också, så det så!


Rösta rätt till hösten för allt i världen så att alla människor har en chans att leva drägligt i detta välfärdsland!! Eller ska vi ha ett land där klyftorna växer och alla som hamnar "utanför" aldrig har en chans att ta sig in igen? Visst, man kan ju förstå att en del tycker att vi ska betala lite skatt och få mer i plånboken, men hur funkar det i längden? Som att pinka på sig: det känns bra på en gång, men blir äckligt kallt och blött efter en stund. Man kan ju även tycka att man inte ska betala för andra men det är ju så det funkar i ett solidariskt samhälle. Fast det vet väl snart ingen vad det är... Egosamhälle är vad vi ser idag och det kan väl gå an så länge man är rik och frisk och har jobb, men alla har det inte så och kommer aldrig att ha det så heller. Jag tror att samhället vore mycket bättre om fler hade en mer humanistisk inställning, men jag kanske är antik?


Usch ja, jag gnäller ännu mer! Nån som hänger på?

 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

30 april 2010 20:02

Jag ska se till att rösta rätt och rött i höst och du får se till att inte vara uppe och slarva alltför sent på söndag eftersom du har en tid att passa på måndag morgon! ;-) Kram och lycka till

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Tant Grön

Tant Grön

30 april 2010 21:16

Tack så mycket, Ewa! Nån risk att jag ska vara uppe för sent på kvällarna finns inte, jag är en kvällstrött individ - lite tråkigt ibland, men under all tid som arbetslös har jag varit tacksam över det. Det har aldrig varit nån risk för att jag ska vända på dygnet och aldrig några problem att plötsligen börja jobba klocka sju på mornarna! :o)

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Flanören...

Flanören...

1 maj 2010 10:04

Kul med jobbet.
Jag har inget till övers för dem som försöker tona ned arbetets betydelse, inte bara ekonomiskt, utan även socialt och mentalt.
Inte ditt fel att det blir lite gnäll, skäll på dem som gett dig anledning att gnälla.
Idag är det 1:a maj.
Ska ut och demonstrera, har gjort det utan avbrott sen 1967.
Ska du ut och röra på dig?

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

3 maj 2010 11:26

Det är just därför jag njuter så av att gå till min "praktikplats" Oavsett om jag är där för dålig peng så är jag glad över att kunna gå upp klockan halv sex för att vara på "jobbet" klockan 6.50 Gå till en plats med underbara människor och där ha något att göra.Vara behövd. Jag är dessutom så dum att jag inte ens känner mig utnyttjad. Dessutom har jag många stunder där jag kan ta det ganska så lugnt.

Med tanke på att de som dessutom är där har funktionshinder -- i vissa fall utvecklingsstörning -- och bara har 90:- om DAGEN så känner jag mig ganska så priviligierad.(Dessa är på en bra arbetsplats eftersom denna bjuder på maten. Annars hade lönen varit usla 40:-/dag, vilket är vad kommunen betalar andra på daglig verksamhet)
Med tanke på att en del av dem gör ett MYCKET bra arbete så är lönen oförskämt dålig.

Om jag förstått tidigare bloggar rätt så kör du buss(?!) Då hoppas jag att du är en av dem som INTE pratar i mobilen under tiden...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

3 maj 2010 17:49

Nej Flanören, det bidde inget demonstrerande för min del trots allt. Jag försöker demonstrera lite för jämnan, om man säjer så.

Gammelsmurfen: jo, jag kan hålla med dig OM det är så att man får vara på ett ställe där man VILL vara, men inte annars. Personligen har jag dessutom inte så stor lust att jobba för min arbetslöshetsersättning om det verkligen inte ger mig nåt mentalt tillbaka och knappt ens då. För sin arbetslöshetsersättning ska man söka jobb och ev ha nån praktik som kan leda till JOBB eller en chans att få prova på nåt nytt yrke, det är min åsikt i saken. Men vi är alla olika och det är ju jättebra för dig att du trivs och tycker dig göra nytta, plus att du tycker det är okej med ersättningen. Jag har ju själv haft praktik (inte samhällsnyttig tjänst alltså) och varit nöjd med det i brist på annat, men då har det varit nåt jag valt själv och i mitt eget intresse.

Men nej, jag kör inte buss - det blev inget busskort utan jag har fått kyrkogårdsjobb, det som jag brukar jobba med för det mesta på senare tid. Och förhoppningsvis kan det hålla mig ifrån JOBen och risken att bli utplacerad i samhällsnyttig tjänst framöver. Jag jobbar hellre halva året med ett riktigt avlönat jobb, än på heltid för min arbetslöshetsersättning. Under tiden jag då stämplar (under vintern) har jag ju chans att hitta nåt annat tillfälligt jobb... men att jobba "gratis" för 65% ersättning kommer jag aldrig att gå med på om jag kan slippa!

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gammelsmurfen

3 maj 2010 20:18

Kanske bäst med ett litet förtydligande:

Jag har SJÄLV valt platsen jag är på! Jag gör det med baktanken att visa upp mig. Inte på just denna arbetsplatsen, för min tjänst "finns inte" men väl för arbetsgivaren så att denna kan placera mig på annan plats och där jag får ett riktigt arbete.

 
Ewa

Ewa

5 maj 2010 13:00

Hallå?! Hur har det gått??! :-)

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Tant Grön

Tant Grön

5 maj 2010 16:37

Det har gått BRA, Ewa! Känns som ett jättebra ställe att jobba på och bra folk att jobba med. Vi är i full gång med vårstädningen runt kyrkogården och det är såååååå härligt att jobba!! :o)

Idag har jag kört både traktor och klippare plus att jag gjort en del annat såklart, men det är bra att få bekanta sig med maskinerna redan från början. Som tur är finns det inget motstånd mot fruntimmer i traktorer och på klippare på den här kyrkogården, så det bådar gott inför säsongen. Inte för att jag vill köra maskiner hela tiden, men jag gillar när man får göra lite av varje inkl köra maskiner.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

7 maj 2010 10:37

GRATTIS! Lyckliga dig. Själv har dagen börjat med ansökan 67 och 68.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

7 maj 2010 16:57

Tack Ozzy! Jo, jag är verkligen lycklig över det här jobbet. Inte just enbart för att det är ett jobb, utan även för att det är ett jobb jag vill ha och efter en vecka är det bara att konstatera, att det är en väldigt trivsam arbetsplats. Jag har sökt många jobb totalt genom åren, har inte orkat hålla koll på antalet - det har varit allt för deprimerande, måste jag säja. Men jag vet precis hur det kan vara.

Dock kan jag säja att man ska aldrig aldrig ge upp: se på mig! Det är bara att mata på med ansökningar och hoppas på det bästa, än hur trött och less man blir. I år har jag knappt behövt söka jobb eftersom det gick så fort att få det jag har nu. Tror att jag har sökt fem jobb efter nyår, varav jag kommit till intervju på två av dom, bara det är ju otroligt! Dessutom blev jag erbjuden båda!!

Så ja, jag är lycklig!! :o) Även över att jag är en så envis människa som orkat hålla på, fast jag nästan gett upp mellan varven.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 30 juni 2019 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - 17 juni 2019 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - 7 juni 2019 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se