Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Bantarpiller!

Av Tant Grön - 30 april 2009 13:22

Ja, nu finns det bantarpiller som tydligen ska vara fantastiskt bra!! ?? Det ska till och med få säljas receptfritt på Apoteket!! Tydligen funkar det som så att det stoppar kroppens fettupptag - som att DET skulle vara speciellt hälsosamt!! Stefan Rössner förespråkar pillret medan Fredrik Paulùn tycker att det är galeskap.


Jag tror att Paulùn har rätt!!  Att mixtra med kroppen på så vis straffar sig längden. Dessutom finns alldeles säkert risk för missbruk hos folk som har ätstörningar - som att man skulle sälja sprit helt fritt på Apoteket.


Hos Kostdoktorn kan man läsa lite om det här och även om andra sätt att gå ner i vikt och må bra.


Själv har jag ingen som helst tilltro till svältdieter, pulver och soppor, piller eller andra konstlade sätt att gå ner i vikt. Jag har testat lite olika sätt och det enda som har hänt är att jag efteråt har gått upp ännu mer i vikt. Sen många år tillbaka har jag inte brytt mig om att försöka tills jag för ett år sen allvarligt bestämde mig för LCHF och det funkar verkligen. Inte för att jag gått ner så mycket i vikt, men jag mår så otroligt bra! Dessutom kan det ta lite tid att börja gå ner när kroppen varit utsatt för en massa dumheter, så att säja. Därför är jag så otroligt emot alla varianter av konstlade sätt att går ner i vikt - inte för att man inte går ner i vikt utan därför att man sabbar kroppen! 


Många vittnar om hur bra LCHF är, det är bara så. En del menar att man ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar eftersom man äter så mycket fett, men jag tror faktiskt inte det. Förr i tiden när folk åt smör och fet mjölk, fläsk och fet sill och använde ister till matlagning, då var det ovanligt med hjärtinfarkt - varför skulle det vara annolunda nu? Grönlänningarna håller sig friska med fet fisk och valfett!  Nä, boven i dramat är margariner och allt annat skräpfett som vi stoppar i oss!


Jag har själv inte några sjukdomar, men har alltid haft besvär med hjärtklappning. Sen jag la om till LCHF har jag nästan aldrig känning av det; endast om jag ätit nåt med mycket kolhydrater i! Ibland blir jag fikasugen t ex och då äter jag nåt gott och såna gånger kan jag känna av min hjärtklappning. Dessutom får jag numera halsbränna om jag äter nåt med mycket kolhydrater i - det fick jag inte förut!! Inte heller råkar jag ut för "paltkoma" längre sen jag har ätit, nåt som alltid inträffade förut. Jag får aldrig tröttskov under dan numera och det beror naturligtvis på att blodsockernivån är på en ständigt låg nivå istället för att den jazzar upp och ner under dan. Mina åderbråck har blivit bättre och den förklaring jag fått på det är att blodcirkulationen funkar bättre än tidigare. 


Så... fastän jag inte tappat så mycket i vikt (fast jag har krympt) kommer jag att fortsätta med LCHF för alltid!  Jag äter bättre mat nu jämfört med tidigare: inga halvfabrikat, inga konstiga tillsatser i maten, inga lightprodukter, inget socker... bara rent kött, ren fisk, bra grönsaker som jag från råvara gör den mat jag äter. Det blir dessutom billig mat eftersom jag äter mindre i och med att mer fett i maten mättar bättre än mager mat. Sockersuget är helt borta och jag har även helt slutat att röka, alldeles bara av farten! Förutom allt detta har jag dessutom inga allergibesvär längre!!


Det finns inte ett bantarpiller i världen som skulle ha klarat det!!


 
 
Gubbfan

Gubbfan

1 maj 2009 09:39

Snälla "Tant Grön"!
(Svårt att skriva tant till en ung tjej)
Försökte förstå det där om LCHF på de länkar du hänvisar till. Men det verkade så förvirrat.
Fick inte grepp om det. Det var för mycket text!
Så beskriv med några få ord vad det är.
Det verkar så märkvärdigt.
Är det inte bara så att man skall äta mindre konstgjord mat och mer naturligt?
Och så naturligtvis inte så f.......t mycket.
Alltså riktigt smör, riktig ohomogeniserad mjölk, lagom med grönt och rotfrukter, helst odlat utan bekämningsmedel och konstdynga.
Och så naturligtvis röra på sig när naturliga tillfällen ges. (Gå/cykla till jobb, gå i trapporna istället för att använda hissen osv)
Helt enkelt ge sjutton i det här konstlade livet.
Men en ENKEL förklaring till det där LCHF
vore inte så dumt.
Finns det inget svenskt namn på det?

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

1 maj 2009 10:13

LCHF= Low carb, high fat. Alltså: lite kolhydrater och mycket fett.

Det innebär alltså att man slutar äta bröd, pasta, ris, potatis och annat som är mycket kolhydrater i och ökar på fettintaget av smör, oliv- och rapsolja och gärna ekologiskt kokosfett (ej härdat). Och naturligtvis protein som kött och fisk, gärna fett.

Så det handlar inte egentligen om att äta mer naturlig mat, men det blir faktiskt följden tycker jag. För mig har det blivit så i alla fall, eftersom jag lagar all mat från råvara numera. Inget färdiglagat eller halvfabrikat med konserveringsmedel och annat skit i sig. Jag äter heller inte frukt eftersom det är detsamma som socker (fruktsockret alltså) och det är ju så att i frukt finns en del rester av bekämpningsmedel som inte är så bra. Det blir istället mycket vitkål, purjo, paprika (helst ekologiskt just pga bekämpningsmedelsrester) och andra näringsmässigt högvärdiga grönsaker, som dessutom ofta är odlade inom landet.

Men en ENKEL förklaring till LCHF är alltså lite kolhydrater - mycket fett. Själv började jag med att öka på fettet för flera år sen, plockade bort allt margarin och all lightmat mot smör och bra matolja.

 
cattis

cattis

1 maj 2009 16:13

Kul att du hittade mitt margarininlägg :-)

Lchf är så bra och så enkelt, när man väl kommit över brödlängtan, sockerabstinens och tröttheten i början.

Önskar dig en skön grön Valborg
Cattis

http://livetsomar.blogspot.com

 
Ingen bild

Tant Grön

2 maj 2009 12:30

Tack, Cattis!! Ja, din blogg är jättebra. Jag har prenumererat på mail från Gunnar Lindgren i bra många år så jag har följt margarindebatten länge nu. Idag fattar jag inte att jag stoppat sånt i kroppen!! :o) Höua!!

LCHF är kanon, absolut och som du säjer: enkelt! Jag tror dock att det är viktigt att trappa ner på kolhydraterna - jag ökade på fettet för flera år sen som sagt, därför sjönk kolhydratsuget av sig själv. En bra metod för mig, kan säkert funka för fler!

Ha en skön fortsättning på helgen!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards