Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg under maj 2021

Av Tant Grön - 12 maj 2021 16:45

Vitamin D (D3) är väldigt viktig för många funktioner i kroppen och för att hålla oss friska bl a sänka risken för att utveckla cancer. Sommartid när solen står högt och om man vistas utomhus mycket så kan kroppen själv producera D-vitamin via huden, under förutsättning att man inte använder solskyddskrämer ety ock emedan de kan förhindra bildandet av D-vitamin. 


Kolla gärna länken nedan och ta reda på hur det hela hänger ihop med D-vitamin och cancer.


  


   Vitamin D Lowers Cancer Risk

 

 

Av Tant Grön - 12 maj 2021 13:16

Det är ofta jobbigt att gå emot den vedertagna sanningen i samhället och bland vänner, bekanta, familj. Så har det alltid varit och under en del perioder har det varit kyrkan som har styrt det här, andra perioder har det varit andra som har styrt och så är det även idag. Många gånger begriper vi inte ens att vi är styrda. 


Idag är mycket turbulens kring det här och mycket beror väl på att människor får lättare kontakt med varandra via internet och olika forum - på gott och ont, naturligtvis. Men så länge det inte är brottsligt så har man ju rätt att ha vilka åsikter man vill även om en del åsikter går emot de vedertagna. Det kan dock bli knepiga situationer mellan familj och vänner när man befinner sig på olika nivåer och med helt olika åsikter. 


Överlevnadsguiden hade en bra Live idag, som ligger kvar och den länkar jag till här nedan. 

  


   Hur vågar man kriga för sin sanning?



 

Av Tant Grön - 11 maj 2021 17:44

Ganska nyligen blev en man här i Medelpad fälld för att ha utnyttjat barn sexuellt - dessutom närstående barn och väldigt grovt. Han blev dömd till 12 års fängelse och utöver det nystade man upp en stor pedofilhärva. Och det är ju väldigt bra men samtidigt känns det som att det inte finns straff nog för sånt här. 


Såg idag att ytterligare en pedofilhärva nystas upp, i Stockholm denna gång. Det verkar finnas hur många som helst av dessa människor... 


Och när man kanske inte tror att det kan bli värre så blir det värre: det går en film nu på STVPlay om en pedofilhärva i USA i början av 2000 och det kanske är en del som inte blir förvånade - om man har hängt med så är det inget nytt - att detta pågick inom den katolska kyrkan. Halleluja! Nej, jag ska inte säja det jag tänker...   


   Spotlight heter filmen på SVTPlay


 


Av Tant Grön - 11 maj 2021 15:52

Många upptäcker att de får högre kolesterol när de går över till keto och blir oroliga över det. Själv kollar jag inte sånt, men många går ju regelbundet till läkare för olika kontroller och då kan det visa sig att kolestrolet är högt och läkaren anser att man ska ta medicin för att sänka det. Men enligt många är statiner det värsta man kan stoppa i sig i medicinväg och jag känner några som blivit jättedåliga när de har tagit statiner. Skräcken för kolesterol är fruktansvärt överdriven - vi behöver kolesterol för många funktioner i kroppen och våra kroppar bildar själv en hel del kolesterol just för att vi faktiskt behöver det. 


Men när det gäller att kolesterolvärdet kan öka när man går ner i vikt dvs tappar fett, har Dr Eric Berg en bra och lättförståelig video om det - naturligtvis! Så kolla gärna på den i länken nedan.


  


   Därför höjs kolesterolvärdet

 

 

Av Tant Grön - 10 maj 2021 11:04

"Under våren och sommaren kommer Covid-19-fallen att minska betydligt och många smittade kommer att få väldigt lindriga eller inga symtom alls. Den så kallade ”tredje vågen” kan mycket väl bli den sista vågen. Och detta har inget med massvaccinationerna att göra. Istället handlar det om ett virus naturliga cykel – se spanska sjukan och ryska snuvan som två exempel – och om den enda universalmedicin som faktiskt skyddar mot Covid-19 och är både naturlig och gratis!"


  


   Det finns en universalmedicin mot Covid-19


 

Av Tant Grön - 10 maj 2021 05:43

"Svenska media menar att världen måste minska mängden koldioxid i atmosfären. De tror att mer koldioxid skulle farligt värma atmosfären. Det är en missuppfattning. Tvärtom behöver världen mer koldioxid i atmosfären. Koldioxid är nämligen växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre."

 

Ja, det är olika bud minsann och det är inte lätt att veta vad som är sant och falskt. Många har ju en tendens att tro blint på den offentliga informationen, men vi vet ju att man inte kan vara helt säker på att den är sann - det får vi bevis för ständigt och jämt. Och de som anser att den 'godkända' informationen är falsk blir ofta kallade klimatförnekare, istället för att man tar diskussionen och det i sig säjer en hel del, plus att man kan se det som härskarteknik. Det är illa när man inte kan diskutera olika synpunkter och fakta pga att de inte stämmer med det vedertagna, det är väldigt lågfrekvent beteende, som jag ser det. 

Läs mer i länken nedan   

 

   Världen behöver mer koldioxid!

 

 

Av Tant Grön - 9 maj 2021 18:44

"Ingemar Ljungqvist betonar att det var en historisk dag 1914 då förstamajdemonstrationen samlade 50,000 personer i ett dåtida Sverige med en befolkningsmängd på drygt 5 miljoner människor, ungefär hälften så stor som i dag. Då var det hungern som drev folk till demonstrationståget, säger Ljungqvist, som menar att i år handlar demonstrationen om frihet, sanning och folkstyre. Idag har vi grader av demokrati, anser han."

 

Ja, det är andra tider nu men det finns alltid nåt att demostrera för på 1 Maj, idag är det dock annat än hunger som driver på demonstrationsviljan, eller man kan ju kalla det för hunger efter frihet och sanning. 

 

  

 

   Vilka är det som styr?



 

 

Av Tant Grön - 9 maj 2021 09:21

En påminnelse om ett av mina kloka ord som jag skrev för 13 år sen, dök upp idag och jag återpostar det eftersom jag fortfarande tycker att det är väldigt kloka ord!   


Veckans ordspråk: 

Den som alltid talar sanning behöver inte ha så bra minne!!

 

 

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards