Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Grön - 14 januari 2010 12:19

Läste idag i Sundsvalls Tidning att landstinget i Västernorrland godkänner att deras läkare får utföra omskärelse av pojkar - utan medicinsk grund!! Nån mer än jag som blir upprörd??


Föräldrarna ska beskosta ingreppet själv i och för sig, men det gör ju inte saken bättre. Det är faktiskt inte tillåtet i Sverige att omskära pojkar under 18 år utan medicinsk grund! Därför skulle såna här ingrepp anmälas istället för att landstinget godkänner dom, eller hur? Det är ju konstigt att religiösa skäl går före lagen!


Har själv inte förstått varför man ska omskära pojkar (och flickor) av religiösa skäl. Att stympa i Guds namn låter mer än sjukt och när det gäller flickor är det ju fruktansvärt då såna ingrepp innebär otroligt fysiskt lidande, förutom det psykiska lidandet det måste vara att bli utsatt för det. Visst, det är väl naturligtvis nåt försök till att sätta stopp för köttsliga lustar, men vad hjälper det? Lika sjukt ändå!! Religion må göra en del gott i världen, men nog känns det som att det ställer till mest bara elände av olika slag. Inte undra på att man är ateist!!


Läs mer om landstingets godkännande HÄR och HÄR

Läs om hur omskärelse påverkar, läs om lagen mm HÄR

ANNONS
Av Tant Grön - 4 januari 2010 08:44

Usch ja, det har varit trögt med bloggandet ett tag nu, men det har ju sin förklaring. Flyttstöket tar sin tid, även när man väl är på plats... Det har varit jul och nyår och lite annat som aktiverat mig... Dessutom ska man ju känna för att skriva också - att bara blabba på om alla små detaljer i vardan är inte riktigt min stil, när det gäller bloggandet.


Men... nog är det dags nu va?


Det har gått lite drygt en månad nu sen flytten och jag må ju säja att det känns väldigt bra på alla sätt å vis. Kanske för att jag rent mentalt flyttat för länge sen - mitt sinne har inte varit där jag har bott. Det har varit en transportsträcka bara... Jag saknar inte min tidigare bostadsort det minsta, trots att jag bott där så länge. Visst är det lite märkligt att det kan vara så? Mm... ja man blir inte klok på sig själv alla gånger. Men bra känns det i alla fall.


Vad som händer här med jobb vet jag inte än. Jag har en tid nu hos AF för nån form av aktivitet, vet inte vad men det visar sig - jag är luttrad! Självklart finns det mer jobb att söka här, men även fler arbetslösa som slåss om jobben och min ålder ligger mig självklart i fatet: bara att inse den bistra sanningen. Fast jag känner mig rätt lugn ändå... ingen mening att göra nåt stort väsen av det hela. Jag vägrar att må dåligt varenda dag pga att jag inte har jobb... Allt annat har fixat sig och jag tänker verkligen njuta av det faktumet! Får jag jobb ser jag det som en bonus!!


Är jag inte klok så säj!   


Livet är mer än jobb... Ibland känns det som att folk ÄR sina jobb - klart att då blir det ju en katastrof om man mister jobbet, inte enbart ekonomiskt utan även rent mänskligt. Mitt problem har varit mest ekonomiskt: jag har inte identifierat mig med mitt jobb nånsin... Däremot kan man ju bli less att "gå hemma", att ha för mycket tid, att inte ha jobbarkompisar osv, men jag är jag oavsett jag har jobb eller inte. Jag tappar inte självkänslan eller självförtroendet heller och det är naturligtvis en styrka, som jag är tacksam över.


Sen ser jag folk runt omkring mig som verkar ha "allt" och ändå klagar dom, på allt möjligt... Allt hänger på var man sätter ribban och det skadar inte att sätta den ganska lågt om man vill ha ett förnöjdsamt liv. Men om man kräver hög lön, bra jobb, stor fin villa, fin bil, utlandsresor, grejer upp över öronen... ja, då ligger ribban så högt att det är svårt att hitta bonusar i livet. Men var och en väljer ju sin variant såklart.


Personligen avskyr jag att vara missnöjd, därför gör jag mitt bästa för att vara nöjd med det jag har istället för att vara missnöjd över det jag inte har. Helt klart en bra livsfilosofi!!


God fortsättning på det nya året, önskar jag er alla!!

ANNONS

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se