Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 7 november 2009

Vad var det jag sa!!

Av Tant Grön - 7 november 2009 09:02

Ja, det här med jobbcoacher funkar ju inte så bra - vad var det jag sa? Som luttrad arbetssökande är jag inte ett dugg förvånad att det inte funkar. De facto är att om det inte finns tillräckligt med jobb hjälper inte alla jobbcoacher i världen - dom kostar bara en massa pengar. Jobb måste man skaffa själv och behöver man nån form av praktisk hjälp så funkar fortfarande handläggarna hos AF. Jag har träffat så många "coacher" genom åren, fast då hette det inte jobbcoacher... och det är endast när jag själv varit extremt aktiv som dom har kunnat göra nåt. Annars hänger allt på en själv, hela tiden, eftersom det är så systemet funkar.


Lägg pengarna på utbildningar istället, är min uppfattning.


Läs mer HÄR

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

7 november 2009 15:10

Så tycker man inom AF också: lägg pengar på utbildningar. Därför börjar en ny kurs varje månad, där jag studerar, för att läsa till undersköterska. Vet inte antalet, men i min klass --slutar 30/12 -- är vi 14. Det betyder att det bara på min skola kommer ut MINST 10 nya USKor varje månad. Alltså drygt 100 om året. Till ett yrke där kommuner och landsting sparar väldigt mycket just nu.

"Förr" kunde jag räkna med att få timanställning ganska enkelt. Kan jag inte längre eftersom det är dessa som rationaliseras bort.
I min kommun har nästan 300 årsarbeten tagits bort i år. Vilket innebär att de som blivit av med sitt jobb har förtur när det gäller omplaceringar och timskubb.

Till den arbetsmarknaden kommer det MINST 10 varje månad bara från min skola. PLUS de som läser omvårdnad på gymnasienivå.
Känns inte så jättekul att förutom de som blir arbetslösa ha dessa att slåss emot.

Så att utbildning är enbart bra är jag inte så säker på. Men det är ju ett sätt att hålla statistiken på öppet arbetslösa nere...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann

7 november 2009 16:22

Ja, nog är det skrämmande att man SJÄLV ska behöva vara aktiv...! Att man inte bara kan få ett jobb! Säkert sitter både arbetsförmedlare och coacher och håller på jobben - bara för att förstöra för en. De kunde ju dela ut jobben i stället. " Här får du ett jobb, och det här fina jobbet ska du där borta ha, för du har varit så snäll..."

 
Ingen bild

Tant Grön

8 november 2009 07:17

Ann, gör dig inte dum! Din kommentar säjer mer om din egen uppfattning än om min. Du förstår säkert vad jag menar, eller är du ett troll??

Gammelsmurfen: utbildning är ju bra på så vis, att man istället för att bli passiviserad i åtgärder (vilket är väldigt lätt att bli efter några gånger) får förkovra sig. Jobbcoacher är ingen lösning, enligt min uppfattning - pengarna kan användas bättre.

 
Gubbfan

Gubbfan

9 november 2009 09:42

Men jag tror att Tant Grön har missförstått det där med jobbcoach. Det är något som är till för att ge arbete (läs inkomster) åt diverse företeelser inom närigheten.
Inte har det med vanliga arbetslösa att göra.
Det var bara ett sätt att göda den glada privata psykoanalysindustrin med skattemedel.
Tror att Gammelsmurfen är inne på rätt spår. De skattepengarna skulle i stället slussas in i landstingens/kommunernas budgetar. För att anställa t ex uskor eller sjukvårdsbiträden eller fler lärare osv.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

9 november 2009 10:16

Gubbfan, det är ju det jag säjer: slöseri med pengar som kan användas bättre :o) Och om det är ont om jobb kan man låta folk utbilda sig och stå rustade inför framtiden. Självklart är det bästa att lägga pengar i sånt, som skapar jobb i första hand... Oavsett är jobbcoacher slöseri med pengar, det tror jag vi är överens om.

 
Ingen bild

Shaggy

10 november 2009 12:03

AF har väl aldrig riktigt funkat som det är tänkt..

 
Ingen bild

Tant Grön

11 november 2009 14:44

Shaggy, jag kan nog tycka att det har funnits perioder när AF funkat bra och verkligen gjort rätt för namnet. Men inte nu längre... ÅF skulle passa bättre: Åtgärdsförmedlingen! Idag förmedlas mest åtgärder... Jobben fixar man själv och hela systemet med AF är ju en kontrollinstans, för att man ska få ut sin ersättning medan man söker jobb. De allra flesta jobb ordnas förmodligen via kontakter av olika slag. Platsbanken man kan skrota, den är totalt meningslös eftersom det endast är ett fåtal av alla lediga jobb som förmedlas den vägen.

 
Ingen bild

Shaggy

12 november 2009 09:11

Har haft turen att inte behövt nyttja AF´s tjänster så många gånger. Fast vid dom fåtal tillfällen jag varit där så har det resulterat i ingenting. Känns som att pengarna kan användas på bättre sätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 30 juni 2019 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - 17 juni 2019 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - 7 juni 2019 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se