Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Den sviniga flunsan och dess vaccin!

Av Tant Grön - 30 augusti 2009 18:53

Ja ni, det är ett himla surrande om grisflunsan och vaccinationer nu... Papperslösa ska till å med bli vaccinerade - gratis! Känns som att det är nån masshysteri det här, som är värre än flunsan it self!


Personligen tänker jag inte vaccinera mig. Har aldrig vaccinerat mig mot nån flunsa nånsin. Jag är en stark och frisk människa, friskare än nånsin sen jag la om min kost till LCHF och jag vill inte manipulera med mitt immunförsvar med en tveksamt fungerande vaccinering. Vaccinet är dessutom tvivelaktigt bl a pga att det finns kvicksilver i konserveringsmedlet som används. Dessutom kan man inte garantera att det verkligen hjälper eftersom verkningstiden är begränsad. Blir man smittad efter att verkningstiden gått ut... ja, då hjälper inte vaccineringen ett enda dugg. 


En del menar att man ska vaccinera sig i sympati med andra - att man ska medverka till att smittspridningen begränsas genom att man inte blir sjuk. Bah, humbug säjer jag! Det är nog den sämsta motiveringen av alla, om du frågar mig. Om jag blir sjuk av vaccinet - vem bryr sig då? Eller om jag blir sjuk trots att jag har vaccinerat mig - vilken verkan har då min ambition till begränsning av smittspridningen då? Tänk OM det inte blir nån epidemi!


Men läkemedelsföretaget (-tagen?) kammar ju hem en massa pengar på folks panik - det är väl bra? Javisst, jättebra... speciellt om vi betalar för att få kvicksilver insprutat i oss, ett ämne som är förbjudet att användas i andra sammanhang. Ett ämne som folk blivit sjuka av pga att det har används till att laga tänder med, eller ingått i amalgam rättare sagt. Ett ämne som förstört fisk i våra sjöar... bara för att nämna några exempel. Många vill ju inte röka för att det är så farligt: hur kan man vilja få kvicksilver insprutat i kroppen bara som en jämförelse?


Nä, jag tror att paniken är värre än den befarade pandemin!! Nemas vaccinering här i alla fall! Men det är min högst personliga uppfatting och mitt högst personliga beslut, baserat på artiklar och annan info om vaccinet.


DU gör ju precis som DU vill!!


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

30 augusti 2009 19:50

Jag tillhör också dem som aldrig vaccinerat mig och det lutar nog åt samma sak här.
Annars tyx det vara så att landstingen bestämmer själva i vilken ordning man skall vaccinera. Region Skåne verkar ha åsikten att börja med de yngre för att förhindra just smittspridning. Dagis och liknande är tydligen de största smittspridarna.
Ännu så länge vet man ju inte ens om man FÅR vaccinera barn. Dvs om det blir godkänt för barn....

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

30 augusti 2009 19:56

Precis... och att spruta in kvicksilver i barn låter ju faktiskt inte som nån höjdare! Det finns även andra faror med vaccinet och ingen kan garantera att det verkligen funkar.

 
Ingen bild

Gammelsmurfen

30 augusti 2009 21:13

PS. Skulle ju bifogat detta också.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5714073.ab
Du kanske redan sett det. En artikel om Annika Dahlqvist "Fettdoktorn" som inte tänker vaccinera sig eftersom kosten hjälper henne. (Förkastas av en smittskyddsläkare...)
DS

 
Ingen bild

Tant Grön

30 augusti 2009 21:36

Jo, jag har läst men jag har inte så stort förtroende för Aftonbladet - anser att det är en av Sveriges största skvallerblaskor. Så jag tvivlar på att det verkligen var vad Annika D. sa! Tidningarna vrider ju på orden som dom vill... I övrigt bryr jag mig inte så mycket om hennes åsikter heller - dom får ju stå för henne. Många kopplar ihop henne direkt med folk som äter LCHF-kost och tror att "vi"" är nån sekt som okritiskt sväljer allt som Dr D säjer :o) Personligen funderar jag på hur dessa personer tänker och fungerar: går dom i ledband själva eller tror dom att folk är totalt korkade och menlösa utan egna åsikter?

 
Inger

Inger

31 augusti 2009 19:20

klok som alltid, tänk om jag kunde vara lika förnuftig, men oj vad jag velar hit o dit. Ena dagen ska jag vaccinera mig, nästa dag har jag beslutat mig för att inte göra det. Blir tokig snart på mitt velande. Jag är igentligen inte den oroliga typen, men dom har lyckats få mig väldigt förvirrad om detta, ska, ska inte....

http://beardrex.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

1 september 2009 07:37

Många menar att det räcker med att tvätta händerna och gärna äta D-vitamintillskott. Vaccinet medför risker och när det gäller dödligheten i svinflunsan kan man jämföra med hur många som dör i vanlig flunsa varje år.

Idag har man bekräftat det första dödsfallet som är kopplat till svininfluensan. ETT dödsfall kan jämföra med 1000-2000 dödsfall i vanlig flunsa varje år.

Som sagt: hysterin som media triggat upp är förmodligen värre än flunsan it self!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 30 juni 2019 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - 17 juni 2019 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - 8 juni 2019 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - 7 juni 2019 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se