Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under juli 2009

Av Tant Grön - 16 juli 2009 12:43

Råkade hamna på Humanisternas hemsida idag - sökte på ordet för att försöka få en förklaring till vad det egentligen betyder att vara humanist... På sidan kan man göra en enkel test och som den lilla testnörd jag är var jag ju bara tvungen att göra även denna.


Resultatet visar att jag är en klockren humanist!!


"Du tror inte på Gud och tvekar inte att gå din egen väg när det gäller traditioner. Om du inte redan är medlem i Humanisterna tycker vi att du ska bli det. Hjälp oss gärna att debattera också, dina argument kan säkert få många att tänka till.

Med vänliga hälsningar / Humanisterna"


Det var faktiskt en glad överraskning och stämmer väldigt bra med mina värderingar här i livet...  En humanistisk stark ateist kan jag då kalla mig för... om jag vill!!


Kolla du också HÄR

ANNONS
Av Tant Grön - 14 juli 2009 09:59

Joda, det finns forskare som påstår att hela vår tillvaro och jordens existens är självdestruktiv. Det finns mycket som pekar på det när man tittar bakåt i tiden, under många miljoner år.


Tanken är intressant tycker jag, i dessa tider när klimathotet är påtagligt och vi hela tiden blir pådyvlade olika teorier om varför... Kanske är det så enkelt att det ligger i alla levande organismers natur att vara självdestuktiva? Kan det var så att det är oundvikligt?? 


Jag läser ju DN, kanske nån har fattat här... och där hittade jag en intressant artikel i ämnet. En del foskare menar att Jorden inte är nån 'God Moder' utan att allt genom alla miljoner år pekar på att allt liv på Jorden är självutplånande. 


Intressant, tycker jag!


ANNONS
Av Tant Grön - 13 juli 2009 09:46

Ja, det är ju mycket prat nu om att man ska går ner i vikt genom att äta mycket fett - LCHF har blivit modernt! Tyvärr blir det alltid fel när man fixerar sig vid en enda sak och när det gäller LCHF anser jag att det är helt fel att fokusera på viktnedgång, eftersom LCHF ger så många andra effekter som är betydligt bättre än, eller åtminstone minst lika bra som, viktnedgång. Dessutom går inte alla ner "två kilo i veckan" genom att äta lite kolhydrater och mycket fett, men kan ändå må väldigt bra av det. 


Det vore bra om man fokuserade mer på hälsoaspekten, tycker jag. Viktnedgången kan man se som en bonus! 


Men, det är ju onekligen så att många, många har gått ner väldigt mycket genom att äta mycket fett och lite kolhydrater. Det finns även en studie i ämnet, av Iris Shai, epidemiologisk nutritionist vid Ben-Gurionuniversitetet i Israel. Studien finns publicerad sen ett år tillbaka, i den vetenskapliga tidskriften New England Journal of Medicine. Jag hittade denna artikel i DN.


Man kan väl säja att LCHF rockar fett va??


Av Tant Grön - 12 juli 2009 07:32

Läste i DN idag att en professor anser att spikmattor är bluff... eller trams som  han säjer, Martin Ingvar, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet.


Han påstår att det inte finns nån bevisad effekt av spikmattor dsv att folk blir friska av att ligga på dom. Det kan självklart ligga en hel del i det påståendet! Ni har väl hört talas om att allt går att sälja med mördande reklam "kom å köp konserverat gröt"!! Joda...


Själv har jag inte köpt mig nån spikmatta än, dom är för dyra för min portmonä! Därför kan jag inte uttala mig i ämnet, vad gäller min egen upplevelse, men det skulle inte förvåna mig ett dugg om man kommer fram till att spikmattor verkligen ÄR bluff - vi blir ju lurade hela tiden! 


Artikeln finns att läsa HÄR

Av Tant Grön - 9 juli 2009 14:50

Är det sommarvärmen som gjort att det uppstått bloggtorka här, månntro? Ja, mycket möjligt... Nu när det är svalare ute och det har kommit lite regn så kan man ju börja fundera på lite bloggande igen... känns det som!


Jag har ju som sagt fått klart med AF om att ta busskortet och det känns ju väldigt positivt, samtidigt som det känns gruvsamt att kliva in i ett nytt yrke vid denna mogna ålder (54)! Men, jag har inget att förlora tycker jag. Alternativet är inte lockande: att varje vår söka mängder av trädgårdsjobb utan att få minsta respons!! Nä, det alternativet finns inte på kartan, så att säja...


Kartan säjer mig att det är bara att sikta framåt, mot nya djärva mål - det är många år kvar än att jobba och livet måste bli rimligare än vad det är nu, rent ekonomiskt! Tror dessutom att jag kommer att trivas som bussförare, med alla möjligheter man har inom det yrket. Det som kan kännas gruvligt är naturligtvis att man har ansvar över alla människor som åker i den buss man kör, men det må väl gå... Jag är ju inte helt ovan att köra: har kört ganska mycket genom åren och på alla möjliga väglad och i all typ av trafik, utom storstadstrafik...  


Så visst kan det vara värt mödan att lära sig köra buss. Det är ju ingen nackdel att få lite bredd på sina meriter heller... Stort tack till AF!!


F ö har min sambo och jag tjejbesök i veckan: hans lilla flört Melissa! Ja, sonens katt alltså... han är ute på resa själv (sonen alltså) och då får lilla kissen vara här. Det funkar så bra, även om katterna inte kan umgås med varann... 


Mammas nya kille får väl berätta sen hur det varit...


Vad har annars hänt i världen under bloggtorkan? Jag har faktiskt dålig koll på det!! Har tagit lite "semester" från nyhetsflödet - man behöver det ibland! Man må ju ägna sin tankeverksamhet åt annat mellan varven... men jag ska väl ta en titt lite här och där och se om det finns nåt att blogga om, nästa gång! 


Idag blir det inte mer!! Tjing!!


Av Tant Grön - 5 juli 2009 08:05

Ja, det må man ju säja... vilket sommarväder vi haft ett tag nu! Riktigt skönt med några dagar när temperaturen sjunkit och vi fått nån liten regnskvätt, men nog hoppas då jag i alla fall att värmen återvänder - det är ju ändå sommar!


Enligt YR ska vi får regn till veckan, men soligt och fint framåt nästa helg. Det verkar bra tycker jag! (Om du vill veta vilket väder det blir just hos dig, skriver du in ditt ortnamn i sökrutan på YR-sidan...).


Oftast brukar jag jobba utomhus den här tiden på året, men i år blev det inget sånt - kampen om jobben är hård! Nu har jag gett upp det här med trädgårdsjobb: det går inte att få en vettig anställning och det är svårt att ens få säsongsjobb. Dessutom är det jobbigt att söka nya jobb varende vår... hujeamäjj!! Trädgårdsjobb får bli en fritidssysselsättning hädanefter, som det alltid har varit för min del, innan det blev mitt yrke. 


Istället ska jag börja köra buss om allt går i lås!! Inom det yrket finns det alltid jobb och enligt AF är det brist på busschaffisar, dessutom kommer bristen att bli värre framöver, därför kostar dom på mig en utbildning. Så det kan vara värt att satsa på det, tycker jag, för att komma in på banan igen! Det känns bra när AF kan göra nåt konkret för att hjälpa folk in i jobb igen... när man har gått i stå själv och kallnat på arbetsmarknaden...


Och som jag har sagt så många gånger under årens lopp: tack och lov att jag är frisk! Att vara arbetslös är en baggis jämfört med att inte ha hälsan, speciellt idag när FK drar hårt i alla sjukskrivna. Jag ser det på nära håll just nu och det är rent ut för dj-ligt! Snacka om häxjakt! Hujedamäjj!!! Inte nog med att folk mår dåligt och dessutom mår dåligt av att må dåligt, blir deppade för att man inte kan jobba, ha ont, vara tvungen att äta starka värktabletter och må dåligt av det... vara orolig över att mista jobbet... så ska då även FK ifrågasätta och neka fortsatt sjukskrivning!! FK bestämmer att en person visst kan jobba, fast läkare har konstaterat att det inte går... DET är sjukt!!! 


Usch ja, vart är vi på väg? 
Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se