Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under juli 2009

Av Tant Grön - 28 juli 2009 13:11

Ja, det är helt sant. Några forskare vid SLU påstår att ekologisk odling är mer skadlig för miljön än vad konvetionell odling är. Det låter helt sanslöst, om du frågar mig... men vad vet jag?


Nåja, enligt en artikel i Länstidningen Jämtland påstår dessa forskare att ..".det stora problemet med den ekologiska odlingen är att skördarna blir mycket mindre och att de då krävs större arealer för att producera samma mängd mat..."


Men det är ju frågan om vad som är sämre för miljön: en massa konstgödning och bekämpningsmedel eller större arealer? Personligen har jag svårt att tro att ekologisk odling kan vara till nackdel, men å andra sidan är jag ingen forskare och har inga vetenskapliga belägg för min tro. Däremot talar olika undersökningar för att ekologisk odling är hälsosammare än konventionell, både vad gäller näring och miljöpåverkan.


Men vem kan lita på undersökningar i dessa dagar?? Ena dan är det en sak som gäller, nästa dag är samma sak förkastlig... 


Hejåhå - säjer som DiLeva: vem ska man tro på, tro på, tro på...

ANNONS
Av Tant Grön - 26 juli 2009 20:26

Ja, det är så mysigt här utanför huset där jag bor... Ett rådjurspar brukar äta sin middag på lägdan nedanför och idag var även två kid med - så himla gulligt... Det har varit rådjur här till å från hela våren, men på senare tid har paret varit här och idag även små barnen...


Jag njuter av att ha naturen inpå knutarna fast jag bor så centralt - knappt tio minuters promenad från centrum!ANNONS
Av Tant Grön - 24 juli 2009 08:29

Det är länge sen nu... nån ny länk, alltså. Har inte varit ute å surfart efter nya länkar på ett tag, men hittade en trevlig en häromdan som jag vill länka till nu. Den ligger för tillfället i träda men det finns en del att läsa där ändå och bloggaren "hotar" om att bli aktiv igen, så man vet aldrig vad som händer!


  • Soppa på en spik - HÄR
Av Tant Grön - 23 juli 2009 17:21

Ja, man läser i tidningarna varje dag numera om våldtäkter av alla möjliga varianter. Funderar själv på om det har blivit vanligar med våldtäkter eller om det skrivs mer om dom... hörde faktiskt på radio idag att anmälningarna ökat med några hundra procent! Men anmälningar är ju en sak - verkliga våldtäkter nåt annat...


I Sundsvall har det varit en del uppståndelse ang en påstådd våldtäkt som gav friande dom, trots att kvinnan i fråga blivit allvarligt skadad. Båda två är missbrukare och var tydligen under rus när det här hände, därför kan man inte med säkerhet säja om killen ifråga begått en våldtäkt eller om båda faktiskt varit "med på" det hela, än hur galet det kan låta. Men enl en del kommentarer så kan folk göra dom mest galna saker under påverkan av vissa droger (i detta fall GBI som tydligen omvandlas till GHB i kroppen och har en väldig kraftig stimulans på sexdriften, om jag fattat rätt). Tydligen kan personer som är påverkade av det här vara kababla till dom mest hårresande sexakter man kan tänka sig... Ja, vad vet jag? Men ändå, om det nu är på så vis - hur ska man då kunna bedöma om det är en våldtäkt eller inte?


Men det är svårt med våldtäkter över huvud taget när ord står mot ord. Idag kan ju offer få ut skadestånd och en del menar att det finns tjejer som kan anmäla falskt för att få ut pengar... det är säkert så. Jag känner till fall där killen blivit oskyldigt dömd för våldtäkt pga att två tjejer vittnade falskt. Den killen var tvungen att flytta från stan där han bodde och har nästan fått sin tillvaro förstörd enl egen utsago i den lokala tidningen.


Läste även om missbrukande kvinnor som ansåg att dom inte blivit trodda när dom anmält våldtäkter just pga att dom var missbrukare. Ja, det kanske är så, men jag kan ju samtidigt förstå att det blir knepigt. En missbrukande person är inte alltid trovärdig, kanske inte just för att han/hon missbrukar utan för att såna personer ofta är duktiga på att manipulera andra och kanske har en förmåga att förvränga sanningen. Dessutom kan det ju vara svårt att minnas vad som hänt om man varit under drogpåverkan osv... så jag förstår att det är svårt att framstå som trovärdig. Däremot inte sagt att det inte är sant det som säjs... Knepigt värre är det...


Dessutom begås nog många våldtäkter inom lykta dörrar så att säja, fast sånt kan man ju bara spekulera i. Och spekulera kan man också enbart göra i dom fall där man inte själv har varit med! Vilket innebär i samtliga fall... i princip. Jag har då aldrig varit med när nån begått en påstådd våldtäkt! 


Det man kan hoppas på är ju att rättssystemet fungerar, men det gör det ju inte alltid tyvärr. Det man också kan hoppas på är att ingen tjej anmäler en kille för våldtäkt om han verkligen inte begått en sånt övergrepp, men så enkelt är det ju inte heller.


Allt är dubbelbottnat! Allt är relativt och inget här i livet är givet... 

Av Tant Grön - 22 juli 2009 09:41

Eller?? Nä, skulle inte tro det... Jag har svårt för sånt här ståhej om saker å ting - numera kan jag tycka att det börjar vara lite löjets skimmer över Pridefestivalerna.


Folk har i alla tider haft svårt att acceptera olikheter hos varann och det kommer nog alltid att vara så. Jag personligen tror att det ligger i människans natur att vara skeptisk till sånt man inte känner till. Att få kunskap och kännedom om såna saker är bra, det tycker jag verkligen. Jag är själv absolut inte nån homofob eller rasist... MEN idag kan det kännas som att vi som är heterosexuella behöver upplysas i det oändliga om hur stolta, vackra, människorvärdiga, frigjorda osv osv, alla med annan sexuell läggning är.  Eh, ja... 'vi' vet det nu! Lik f-b kommer det att finnas personer som trakasserar 'er' och kallar 'er' för allt möjligt... Precis som det finns folk som trakasserar heterosexuella för olika saker här i livet - oavsett vi har festivaler eller inte.


Var och en må leva som den vill, eller hur? Jag kan inte säja att jag är stolt över att vara heterosexuell, inte är jag nåt annat heller för den delen - jag bara ÄR! Kan inte folk med annan sexuell läggning också bara VARA?? I dagens samhälle här i Sverige kan det väl ändå inte vara nödvändigt att ständigt bevisa för andra hur bra man är fast man inte är heterosexuel... Eller? Kan det finnas annat bakom... ? 


Har DU funderat på det här månntro?? 


Av Tant Grön - 21 juli 2009 14:43

Hrm... ja, jag hade ju trott att unge herr katt skulle berätta lite om veckan med Melissa, men icke så... Han skyller på att han inte kan skriva på svenska! Ja jo, han är ju Polack förstås så jag får väl tro på det då...


Men hursomhelst... så berättar han för mig att han tyckte det var taskigt att dom inte fick träffas på hela veckan, han är lite sur över det faktiskt. Fast det går ju fort över, han surar inte så länge den gode mannen. Han har varit rätt lycklig över att få ha mig för sig själv igen och har varit otroligt gosig... Suttit utanför min sovrumsdörr på mornarna och skrikit! När jag sen har klivit upp har han nästan överfallit mig, klättrat på mig, stångats... ja, nästan krupit in i näsan!! Åtminstone har det känts som att han har varit på väg in... i näsan alltså...


Måste ju även berätta att han har blivit så otroligt fin i pälsen! Han är riktigt krullig även runt halsen och uppe på hjässan nu, till och med under magen! När jag tog honom i våras var han väldigt pälslös mitt på ryggen och utefter svansen, men det finns inte en tillstymmelse till bar hud där numera. Det har märkts väldigt tydligt bara på senaste månaden att han pälsat på sig ordentligt - kanske beror på att han är kastrerad? Jag är lite ovan att se honom så lurvig som han är nu, men det är ju härligt att se att han mår bra. Han får Orijen, har fått det hela tiden och det ska så förbli,eftersom han verkar må bra på det fodret. Turligt nog finns en butik här i stan som säljer det fodret... det finns ju inte överallt, verkar det som. 


Så, en pälsig bild...


Av Tant Grön - 19 juli 2009 16:10

Ja, det är helt sanslöst men... läste detta hos Kostdoktorn... Även om det är ett skämt finns det en hel del onödiga mediciner idag och som med så mycket annat blir vi ständigt lurade!


Själv tar jag inte mediciner förrän det är ABSOLUT nödvändigt!! Tänker på kvinnan som fick epilepsimedicin i många många år och till slut var så dålig att man trodde att hon skulle dö. Då togs medicinerna bort och till allas häpnad vaknade kvinnan till liv och blev PIGG!! Jag såg henne i ett Gomorronprogram härom veckan...


Undrar hur många som medicineras helt i onödan... för att allt handlar om pengar!! Åtminstone det mesta... klart att vissa mediciner behövs, men det skulle vara intressant att konkret få veta vilka som verkligen används på rätt sätt hos folk som verkligen behöver dom. 


Och medicin för att inte vara så glad... hujedamäjj, får vi väl hoppas aldrig tillverkas!Av Tant Grön - 17 juli 2009 12:39

Oj, nu är han trött den lille mannen… ligger på den lurviga pläden, i fotöljen och sover så tungt. Kanske har det varit jobbigt med dambesök hela veckan??


Nja, jag tror inte det var så jobbigt, mest bara trevligt och roligt med lite omväxling i den kvinnliga fägringen! Fast han fick inte träffa damen i fråga – som vanligt fick dom turas om att vara instängda i sina resp rum. Det är lugnast så… men dom fick nosa lite på varann i nån dörrspringa mellan varven och jag måste nog tycka att det verkade rätt lovande, om jag jämför med tidigare gånger när damen varit på besök.


Problemet har hittills varit att unge herr sambo har varit allt för ”på” trots att fröken Melissa sagt ifrån på skarpen… En teori som vi ventilerat här är att unge herrn inte är riktigt van att umgås med andra katter, han har ju varit i avel och bott för sig själv och när han har träffat nån annan katt (dvs hona)  har det varit i parningssyfte. Om teorin stämmer vet jag inte, men det låter inte otroligt rent logiskt.


Dock har jag märkt på senare tid att han har taggat ner lite, även mot mig… han är inte lika påträngande nu som ifrån början. Han kanske inte är så kär längre?? I mig alltså…


I vilket fall har det varit trevligt med dambesök i vår lilla koja – hon är en otroligt behaglig individ, lilla Melissa!


Unge herrn får berätta själv hur det har varit, när han har sovit färdigt…

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se