Direktlänk till inlägg 28 mars 2009
Idag har jag ätit en väldigt god Jansson á la LCHF och egenhändigt komponerad. Jag använde kålrabbi istället för potatis och konsistensen blev helt perfekt: det kändes som potatis! Kålrabbin smakar inte så mycket i sig själv så jag tycker att den passade väldigt bra till det här.
LCHF-Jansson med kålrabbi
(Jättegod)
1 burk 125 gram ansjovisfiléer
2 medelstora till stora kålrabbi
1 medelstor purjo
ansjovisspad eller salt
2-3 dl grädde
½-1 dl riven ost
Skär kålrabbin i ganska smala stavar, likaså purjon. Lägg lite kålrabbi/purjo i botten på en ugnsfast form och sedan mesta delen av ansjovisfiléerna ovanpå. Lägg därefter resten av kålrabbin/purjon och några ansjovisfiléer ovanpå. Häll över spadet och grädden. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen i ca 200 grader i ca 45 min. Stäng av ugnen och låt stå i eftervärmen en stund.
En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble. Tucker Carlson Interviews...
Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|