Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under maj 2008

Av Tant Grön - 7 maj 2008 19:31

Hittade ett par härliga sidor med massor av recept på lågkolhydratmat idag!


Airams matblogg

Enbart: det jag äter

ANNONS
Av Tant Grön - 7 maj 2008 12:22

I löööv Deep Purple! En av mina absoluta favoritlåtar (som dom har gjort) är 'Soldier of Fortune'. Underbar sångare, underbar text...


I have often told you stories

About the way
I lived the life of a drifter
Waiting for the day
When I’d take your hand
And sing you songs
Then maybe you would say
Come lay with me love me
And I would surely stay

But I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune

Many times I’ve been a traveller
I looked for something new
In days of old
When nights were cold
I wandered without you
But those days I thougt my eyes
Had seen you standing near
Though blindness is confusing
It shows that you’re not here

Now I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune
Yes, I can hear the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune


Länk

ANNONS
Av Tant Grön - 7 maj 2008 10:20

Så har vi då hamnat på mitten igen… av veckan alltså! Dagarna går… Hur många dagar är förbrukade månntro? Hur många av 30 000… det är ungefär vad vi har på oss här i livet, var och en av oss!

Dagens ämne: 30 000 dagar!


Kikade igår på en föreläsning (på Kanal 24) med Nils Simonsson, hjärnkirurg, skribent och föreläsare från Strömsund i Jämtland. Enligt honom är människans hjärna universums mest unika och komplexa skapelse, som inte har någon övre gräns för hur mycket vi kan lära oss. Hjärnan är likadan idag som för 50 000 år sen!


Han pratade mycket om hur man kan förebygga och även hejda depressioner genom rätt tänkande och motion, istället för medicin. 30-40 min rask promenad per dag kan hindra och bota depression. För mycket motion kan däremot leda till utbrändhet… Men just det här med tänket är jätteviktigt – om man hela tiden tänker negativt om sig själv, då blir man sjuk till slut, på ett eller annat sätt. Det finns tydligen veteskapliga bevis på det, om man ska fatta Simonsson rätt. Han pratade alltså om hur man tänker om sig själv (vår självuppfattning), inte om positivt och negativt i största allmänhet.


Han sa även just detta att om man lever normalt länge så har man 30 000 dagar på sig från födelse till död – det ger lite perspektiv, tycker jag. Vi har en begränsad tid här i livet och det kan även bli färre dagar så klart… Varför inte försöka må bra? Göra sånt som vi tycker om, umgås med folk vi gillar, leva så att det passar oss?


Simonsson berättade även om sin egen reumatism som han blev hjälpt med tack vare Omega 3 – han var riktigt dålig och stapplade sig fram, kunde inte utöva sitt yrke naturligtvis… när han fick tips av en läkare (tror jag) att börja äta Omega 3 (fiskolja) som en kur. Tredubbeldos i en veckan, dubbeldos i en vecka och sen normal dos. Det gick inte att ana att den karln har reumatism! Men självklart är hans egen optimism en stor del av hans välmående.


Det var en mycket intressant föreläsning, tyvärr såg jag inte programmet från början.


Däremot hittade jag en artikel i Ljusnan som jag länkar till. I den artikeln säjer han bl a att kvinnor och män är olika, inte bättre eller sämre! Men faktum är att kvinnors och mäns hjärnor skiljer sig åt, vi är programmerade på olika vis och det är inget som går att ändra på.

Citat:

”…kvinnor lärde sig att tala och läsa tidigare än pojkar, kvinnor har bättre finmotorik, i genomsnitt har tre procent högre IQ, inte har samma behov av att vinna, och har en hjärna som är bättre byggd för att prata...
Män å sin sida har fler genier och idioter, är bättre på att läsa kartan, har större vinnarinstinkt och gör en sak i taget.”

Kanske det är dags att vi inser det och istället för att slåss för att vi ska bli lika (nåt som inte går), så kan vi använda våra 30 000 dagar till att utnyttja varandras resurser på bästa sätt.


I artikeln säjer han även:

”Skratt löser stress
- En positiv attityd har också en mycket stor betydelse. Ler man i spegeln får man ett leende tillbaka. Positiva människor klarar sig bättre, lever längre och är friskare. Det blir som man tänker, attityden styr mycket av våra liv. Det blir en självuppfyllande profetia.”


Vad gör DU med dina 30 000 dagar?

Av Tant Grön - 6 maj 2008 14:01

Så är vi då en bit in i maj… Vårkänslorna spirar lite här och var, inte enbart bland pippifåglarna som skriker sig nästan hesa. Jag hittade en blogg på nätet för ett tag sen som gjorde mig lite, eller mycket förundrad. En blogg där ett par som gillar trekant lägger ut sitt sexliv till allmän beskådan – ja, även med bilder. Min första reaktion var (säjer som Kjell Enhager): Varför då?

Dagens ämne: sexliv på nätet?


Ja, alltså… jag är ingen pryd och hämmad människa när det gäller sex och inte anser jag mig vara fördomsfull heller. Den här bloggen fick mig ändå att allvarligt fundera på hur en del människor är funtade. Vilka behov har man när man fläker ut sitt sexliv på tre, ute på nätet? Ja, jo, alla gör ju som dom vill – det är inte det jag pratar om…


Eftersom jag har ett intresse av människors beteenden, har alltid haft, så blir jag mest nyfiken på, eller intresserad av närmare bestämt (nyfiken har fel klang i sammanhanget), varför man vill göra såhär. Är det bekräftelsebehov? Eller nåt slags behov av att känna sig speciellt, bli populär…? Tjejen var dessutom rätt ung, runt 20 och det gör mig än mer förbryllad. Jag återkopplar genast till mina egna ungdomar såklart och funderar: skulle nån av dom göra såhär? Nä, knappast troligt… sina sexliv vill dom ha för sig själva, tror jag.


Frågan lär bli obesvarad för min del – frågan på varför man fläker ut sitt sexliv i en blogg på nätet alltså… Dom här människorna kanske inte ens vet själva varför dom gör det, eller så är jag helt enkelt för korkad för att begripa :o) Men frågan är:


Skulle DU kunna göra så och i så fall: varför då?

Av Tant Grön - 5 maj 2008 21:52

Hittade denna test via en annan blogg:


Mitt resultat:

"Ditt resultat antyder att du har väldigt god självkänsla. Att du värdesätter dig själv återspeglas i ditt privatliv, dina relationer och i din karriär. Du utstrålar självförtroende och vågar satsa helhjärtat på saker. Din goda självkänsla gör troligen att du hanterar stress bra och att du över huvud taget mår bra. Uppskatta och vårda den här egenskapen för den kommer att ta dig långt i livet. Bra jobbat!"


Som jag trodde :o)

Av Tant Grön - 3 maj 2008 15:10

Idag blir det bilder igen: fotat från mitt sovrumsfönster! Ett rådjurspar, betandes alldeles utanför huset där jag bor...

Av Tant Grön - 2 maj 2008 10:14

Efter lång tid av både arbetslöshet och singelliv kan jag idag verkligen ställa mig bakom veckans ordspråk:


Lyckans fjäril sätter sig på axeln

på den som har tid att vänta...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se